HA-rocker og eks-bokser i sag om 3,6 tons hash

Stod bag organiseret import af hash fra Spanien til Danmark

En tidligere topbokser er fængslet i sagskomplekset, hvor en HA-rocker mistænkes for at være bagmand i en hashliga
En tidligere topbokser er fængslet i sagskomplekset, hvor en HA-rocker mistænkes for at være bagmand i en hashliga

Det skulle gå stærkt, da politiet sidste år slog til mod en formodet hashliga i København.

Ligaens medlemmer havde fattet mistanke om, at politiet var sporet af dem. Og derfor forsøgte de i sidste øjeblik at fjerne 125 kilo hash fra et af deres lagre Roskilde, erfarer ekstrabladet.dk.

Derfor satte politiet aktionen i gang 15. april i fjor og anholdt en gruppe mænd, mens de var ved at læsse de mange kilo ind i en bil.

Se billederne af politiets vilde hashfund her

Ligaen var central spiller i leveringen af hash til Christiania, mener politiet. Og anklagemyndigheden har nu rejst tiltale mod fire mænd, der menes samlet at have stået for indsmugling af godt 3,6 tons hash.

Blandt de tiltalte er en højt-rangerende, 53-årig HA-rocker - der menes at være ligaens bagmand - samt hans håndlanger, en 30-årig, tidligere professionel Stald Palle Bokser. Han har blandt andet gjort sig ved flere Mikkel Kessler-stævner.

Rockeren hører til HA's afdeling i Ishøj.

Leverede til Pusherstreet
Begge blev anholdt, da politiet slog til mod den formodede hashring. Ud over bokseren og rockeren er yderligere fire mænd tiltalt, mens en sag mod to polakker, tiltalt for at være kurerer for ligaen, kører sideløbende.

Læs også: Tidligere topbokser fængslet

Ifølge politiet stod ligaen for leverancer til især Pusherstreet i Christiania. Den store mængde hash er ifølge anklageskriftet smuglet til landet i perioden august 2010 og frem til april 2011.

Med bil er hashen fragtet fra Spanien til Danmark, hvor den i første omgang blev leveret til lagerlokaler Roskilde-området.

Her blev hashen delt i mindre portioner og kørt til de små havne langs Køge Bugt, hvor hashen ifølge anklageskriftet blev lastet om igen og kørt til et hus i en haveforening på Amager, hvor eks-bokseren havde adresse.

Herfra blev hashen ifølge anklageskriftet fragtet til Pusherstreet i portioner på cirka tyve kilo.

Et slag mod HA's finansielle struktur
Ud over et liv i luksus for de formodede hashgangstere var pengene også med til at betale HA's lyssky finansielle struktur, mener politiet.

Læs også: Færre penge til fængslede rockere

- Gennem længere tid har vi målrettet efterforsket fremadrettet mod den sorte økonomi, vi mener er en del af HA’s interne struktur. Og derfor også mod de centrale personer, vi mener holder hjulene i omtalte økonomi i gang, sagde Lau Thygesen, chef for afdelingen for organiseret Kriminalitet, Københavns Politi, dengang til ekstrabladet.dk.

Beslaglagde store værdier
Ud over hashen fandt politiet også det 'sædvanlige' i form af nogle pistoler og rifler. I forbindelse med sagen har politiet har beslaglagt store værdier tilhørende den 53-årige HA-rocker.

Blandt andet godt to millioner kroner i kontanter og på forskellige konti samt forskellige mindre beløb i udenlandsk valuta, 15 guldsmykker til en samlet værdi af 1,6 millioner kroner samt Et Rolex-ur med diamanter til en værdi af 460.000 kr.

Mens politiet efterforskede hashringen fik de tilfældigvis nys om en anden narkosag.

Ved en lejlighed fulgte politiet diskret efter manden, der førte dem på sporet af en hendel med seks kilo amfetamin i en sportstaske.