Institutionsejer holdt ung sexslavinde

En 51-årig mand fra Sydsjælland er tiltalt for menneskehandel ved at tvinge ung kvinde til prostitution

I halvandet år tvang han hende til at gå med halsbånd og lade sig tatovere med bogstaverne LT for "ludertøs". Han lejede hende ud til sex i en campingvogn ved Himmelbjerget, og han lod hende deltage i gruppesex med flere mænd.

Sådan lyder anklagemyndighedens beskyldninger mod en 51-årig mand fra Sydsjælland, der på baggrund af sagen er blevet tiltalt for menneskehandel.

Sagens offer var blot 19 år, da den dengang 49-årige mand ifølge anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi slog kløerne i hende.

- De havde fået kontakt med hinanden via internettet, fortæller efterforskningsleder Bent Ludvigsen til Ritzau.

På det tidspunkt var manden ejer af en kommunalt benyttet institution i Faxe Kommune. Her tilbød man ophold og skolegang for 10-18-årige drenge med adfærdsvanskeligheder. Faxe Kommune har for nylig trukket sin godkendelse af institutionen tilbage.

Det var i perioden fra marts 2010 til september 2011, at manden ifølge anklageskriftet i sagen udsatte den unge kvinde for sin uhyrlige behandling.

- Det var kvinden selv, der anmeldte sagen til politiet i efteråret, og på den baggrund indledte vi en efterforskning, fortæller Bent Ludvigsen.

Ifølge anklageskriftet påberåbte manden sig "ejerskab" over den unge kvinde, som skulle fungere som hans "ludertøs".

Det indebar, at hun skulle iføre sig halsbånd og gå med den neglelak og påklædning, som manden forlangte. Derudover krævede han, at hun skulle lade sig tatovere med bogstaverne LTT, som står for "ludertøs" og det første bogstav i mandens fornavn.

Manden fik angiveligt den unge kvinde til at prostituere sig og truede hende med at overgive hende til rockergruppen Bandidos, hvis ikke hun betalte ham penge.

Normalt er det straffelovens paragraf om rufferi, der er på tale, når folk tjener på andres prostitution.

Men i dette tilfælde, hvor der angiveligt er tale om tvang og trusler, mener anklagemyndigheden, at forbrydelsen falder ind under paragraffen om menneskehandel, som straffes dobbelt så hårdt.

Ved du noget. mail 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst)