Tævede konens elsker - to gange

Offeret valgte ikke at anmelde de første tæv, de kunne 'til nøds accepteres under de særlige omstændigheder'

Genrefoto: Jesper Stormly
Genrefoto: Jesper Stormly

Retten i Hillerød spillede rammen om et retsopgør efter et par gange øretæver.

En 45-årig mand stod tiltalt for vold.

Lokalavisen.dk har fået aktindsigt i retsbogen - og dermed baggrunden for hvorfor en anden mand, ligeledes fra Hillerød, skulle have nogen på lampen.

Offeret havde nemlig haft et forhold til den 45-åriges kone. Et forhold der sluttede sidste sommer og som hun havde tilstået overfor manden.

Rivalen var kommet hjem fra ferie og ville lige 'rense luften' overfor den 45-årige natten til den 6. august sidste år.

Han fik et knytnæveslag og i den efterfølgende tumult blev der taget halsgreb på ham.

Samtidig afleverede den 45-årige en stribe trusler, bl.a. sagde han: 'Hvis jeg nogensinde får chancen, slår jeg dig ihjel, nej det gør jeg nok ikke, men jeg kommer til at skade dig'.

Den 14. september mødtes de igen. Og endnu en gang brugte den 45-årige knytnævnerne og denne gang fik rivalen sig en brækket næse.

Så blev det for meget for offeret og han meldte det til politiet.

Forklaringen på, at han ikke meldte det første gang fremgår af retsbogen, hvor der står at volden efter offerets opfattelse 'til nøds kunne accepteres under de særlige omstændigheder'.

Retten mente forleden dog ikke, at volden kunne accepteres - halsgrebet blev dog gjort straffrit, da det fandt sted under 'slagsmålslignende forhold'.

Den 45-årige nægtede sig skyldig, men blev dømt. Undtagelsesvis blev straffen på 90 dages fængsel gjort betinget grundet omstændighederne. Så lidt forstod dommeren dog.

Han slipper derfor med 40 timers samfundstjeneste og med at betale 1.575 kroner til rivalen. Langt fra de krævede 43.290 kroner, som kan ende i et civilt søgsmål.

Han risikerer naturligvis at komme til at afsone de 90 dage, hvis konen kaster sig ud i et nyt romantisk eventyr og han afregner det på samme måde.