Rektor om skituren: Eleverne har selv arrangeret den

Det er fornuftige og eftertænksomme elever, fortæller rektor for Egaa Gymnasium Eigil Dixen om de elever, der er med på den skiferie, hvor en 19-årig mand tidlig torsdag mistede livet ved en ulykke

Rektor for Egaa Gymnasium Eigil Dixen er ked af det tragiske dødsfald, som natten til torsdag ramte en af skolens elever. (Foto: Claus Bonnerup og egaa-gym.dk)
Rektor for Egaa Gymnasium Eigil Dixen er ked af det tragiske dødsfald, som natten til torsdag ramte en af skolens elever. (Foto: Claus Bonnerup og egaa-gym.dk)

Det lave toneleje fortæller bedre end ord om en rystet rektor for Egaa Gymnasium, der i løbet af torsdagen fik opkald om, at en af hans elever var omkommet under en skiferie i Frankrig.

- Jeg er ked af det. Det er jo en træls situation, siger Eigil Dixen til ekstrabladet.dk.

Eleven, Lauge Jon Eilrich, var på vinterferie på skisportsstedet Risoul i de franske alper sammen med 168 medstuderende fra gymnasiet, da han døde efter angiveligt at være faldet ud over en altan. Turen foregik med Danski Xtreme.

LÆS OGSÅ:

- Vi lægger ikke op til drukrejser

- Hvordan har skolen været involveret i turen?

- Det er jo noget, som eleverne selv arrangerer, så jeg ved ikke så meget om turen. Jeg var jo selvfølgelig klar over, at de var af sted, men jeg vidste ikke præcist, hvem der var af sted, forklarer Eigil Dixen, som har været rektor i Egaa siden 2005.

De kommende arbejdsdage bliver nok nogle af de til dato hårdeste for den 60-årige rektor, når der skal afholdes en mindre mindehøjtidelighed for 19-årige Lauge Jon Eilrich ved elevernes hjemkomst søndag og endnu en mindehøjtidelighed, når elever og medarbejdere møder ind efter vinterferien på mandag.

LÆS OGSÅ: Fransk Politi holder på danske elever

- Kan man som gymnasium gøre noget for at påvirke de unge til at vælge ture, der ikke går så meget op i druk og fester?

- Det er fornuftige og eftertænksomme elever, der har arrangeret turen, og vi ved ikke endnu så meget om, hvad er er sket, men hvis der kommer nogle ting frem, vi som skole kan lære af og blive bedre til, så vil vi selvfølgelig forsøge det.

LÆS OGSÅ:

- Lauge var en skøn person

VED DU NOGET?
Så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk