Præsten: Judy var lys og glad

Et billede af Judy stod på kisten, da familie og venner tog den svære afsked

Her ses Judy Meiniche Simonsens datter og mand. Foto: Ernst van Norde
Her ses Judy Meiniche Simonsens datter og mand. Foto: Ernst van Norde

En glad Judy med smil i øjnene. Det var den Judy, som hendes børn, mand, familie og venner tog en svær afsked med i Sahl Kirke i Vinderup her til formiddag.

Sorgen viste sig i al sin ubærlige smerte, da Judy Meiniche Simonsens datter brød sammen i gråd, da moderens kiste blev båret ind i rustvognen og kørte væk.

Den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen blev taget fra sine elskede alt for brat og brutalt. Myrdet og efterladt for ni dage siden, efter hun var kørt på tur med en beboer på det bosted, hvor hun arbejdede.

Men selvom hun i dag lå i kisten, var hun stadig hos dem, der holder af hende - på et billede, der stod på den hvide kiste.

Omkring 150 familiemedlemmer, venner og kolleger sagde farvel i den smukke kirke, hvor bænkerækkerne var pyntet med hvide roser.

Sognepræst Gertrud Bangshøj lagde i sin tale vægt på, at man skulle huske det positive ved Judy.

- Der står et billede af Judy på hendes kiste, sådan som hun var. Lys og glad. Med liv og glimt i øjnene med den umiddelbare udstråling og positive tilgang til livet og mennesker, som var så karakteristisk for hende, sagde præsten og fortsatte:

En stemme for livet
- Det er de nærmeste, der har sat det, og vi forstår vist allesammen, hvad det betyder. At det er den Judy, vi skal tage afsked med i dag og have fokus på - ikke bare på de sidste timer i hendes liv, men over de 46 år, der var der først.

Kristian Heilmann, der er sigtet for at have dræbt Judy, blev ikke nævnt med mange ord. Det var Judy, det handlede om.

Læs også: Drabssigtet uden for livsfare Drabssigtet uden for livsfare

- Hvad der end kan sige, om det menneske, der har gjort det, og omstændighederne, der førte til det, så er selve handlingen ond, og den gør ondt langt ind i sjæl og krop. Judys liv, det hun gjorde, den betydning, hun havde for så mange, hendes måde at være og leve på, det blev en stemme for livet. Jeg synes, vi skal sætte en stemme for livet som overskrift for Judys liv, sagde præsten.

Kort efter bar Judys kære kisten ud af den kirke, hvor hun for snart 30 år siden blev gift med sin mand Simon. Parrets børn er blevet døbt og konfirmeret i kirken. Alle har det været glædelige begivenheder i en glad og sammentømret familie. I dag var sorgen nået til det smukke rum.