Ingeniør sigtet: Ville betale børn for sex

En ingeniør er sigtet for at ville betale 10 børn for sex, men han er løsladt af retten

Den 29-årige har, ifølge sigtelsen, 10 gange forsøgt at lokke børn med penge. (privatfoto)
Den 29-årige har, ifølge sigtelsen, 10 gange forsøgt at lokke børn med penge. (privatfoto)

Politiet i København og Nordsjælland har den seneste måned efterforsket mod en formodet sexforbryder, der har tilbudt børn fra syv til 14 år penge for sex. I fredags fik politiet endelig et gennembrud i sagen, fordi en 14-årig pige fra Lyngby tog registreringsnummeret på en bil, der kørte op på siden af hende.

Bilen tilhørte en 29-årig ingeniør fra Københavns vestlige omegn, der arbejder i Nordsjælland.

Nu sigtes ingeniøren for 10 sager i Valby og Lyngby. Han har delvist indrømmet, og retten på Frederiksberg løslod ham efter et grundlovsforhør i går. Men politiet arbejder videre med efterforskningen.

Slog til ved skoler
Ifølge sigtelsen har ingeniøren forsøgt at samle piger og drenge op i sin bil ved at tilbyde dem penge. Det er blandt andet sket ved skoler, senest den 7. februar mellem kl. 13.30 og 14.15 ud for Lykkebo Skole på Vigerslevvej 143 i Valby. Her fik en 14-årig pige tilbudt 10 kr. for at komme hen til hans bil.

Københavns politi har nu samlet alle 10 sager, og vagtleder Bo Jensen, Station City, opfordrer forældre til at henvende sig til politiet, hvis der er lignende tilfælde, som ikke er anmeldt til politiet.

Politiet sigter den 29-årige for blufærdighedskrænkelse, selv om det ikke står helt klart, hvad han har villet gøre med dem.

- Han har ikke fysisk haft fat i børnene, siger Bo Jensen. Politiet er dog ikke i tvivl om, at formålet har været at få sex med børnene.

Aktiv i en måned
De 10 forhold er sket på kun 30 dage i januar og februar. Børnelokkeren har altid slået til om eftermiddagen. Fem sager er fra København og fem fra Lyngby. I to af forholdene mener politiet i Nordsjælland, at der er tale om forsøg på anden kønslig omgang med børn under 15 år.

Han sigtes blandt andet for at stå bag et forsøg på at lokke to piger på 13 og 14 med penge ved Hjortekærsvej i Lyngby den 6. februar. Samme dag blev en 15-årig pige tilbudt 200 kr. for at hjælpe ham med 'lidt seksuelt'. Det skete Langs Hegnet ved en sti fra Hjortekærsvej, og pigen skyndte sig hjem til forældrene, der ringede til politiet.

Politiet tror, at han også den 8. februar lokkede to ni-årige drenge på Hjortekærsvej og tilbød dem 200 kr., hvis de kørte med ham i bilen.

Ingeniøren blev anholdt efter at en 14-årig pige blev forsøgt lokket i Lyngby i fredags den 10. februar. En bil kørte op på siden af hende, og hun kunne se, at den lyshårede bilist sagde noget til hende, men hun kunne ikke høre, hvad han sagde. Bilruden var nemlig rullet op. Den 14-årige ignorerede manden, der kørte fra stedet. Men hun tog bilnummeret på bilen, en Kia.