Her begravede seriemorderne deres ofre

Dræberduoen 'Speed Freak Killers' stod bag talrige kvindedrab i Californien i 1980'erne og 1990'erne. Men de afslørede aldrig, hvor ligene lå - ind til nu

Politiet graver efter lig i en udtørret brønd på en kvægranch i Linden i det centrale Californien. (Foto: AP)
Politiet graver efter lig i en udtørret brønd på en kvægranch i Linden i det centrale Californien. (Foto: AP)

Knogler, kraniestykker, sko, smykker og en håndtaske er blandt genstandene, som politiet i disse dage har fundet i en brønd på en gård i Linden, Californien, hvor to seriemordere skilte sig af med sine ofre.

Politiet kom på sporet af massegraven, da Wesley Shermantine - halvdelen af den berygtede dræberduo 'Speed Freak Killers' - for nyligt gav myndighederne et uventet tip.

Shermantine, der sidder på dødsgangen i San Quentin-fængslet i Californien, tegnede et kort over området, hvor han og makkeren Loren Herzog efterlod ligene af talrige unge kvinder.

Shermantine kalder brønden for 'Lorens Boneyard' efter makkeren, som begik selvmord i sidste måned, da politiet påbegyndte det makabre gravearbejde.

Forsvandt sporløst
– Der kan være mellem 10 og 20 lig i den brønd, siger talsmand for sherifkontoret i San Joaquin County, Les Garcia, til lokale medier.

Politiet har allerede identificeret to af ligene. 25-årige Cyndi Vanderheiden forsvandt sporløst i 1998, mens den 16-årige Chevelle Wheeler forsvandt i 1985. Wheeler blev sidst set i live, mens hun spillede pool på en lokal bar.

– Der er gået 26 år. Vi troede, at vi aldrig ville få hende hjem igen, siger moren Paula Wheeler, der ser frem til omsider at kunne give datteren en ordentlig begravelse.

Påvirket af speed
Speed Freak-dræberne hærgede landdistriktet i det centrale Californien i 1980’erne og 1990’erne, hvor unge kvinder forsvandt på stribe.

Wesley Shermantine og Loren Herzog, der var barndomsvenner, blev anholdt for drabene i 1999. De blev døbt 'Speed Freak Killers', fordi drabene blev begået, mens de var påvirket af speed og meth.

Mens Shermantine blev dømt til døden for fire drab, slap Herzog med 77 års fængsel for tre drab. Han fik senere reduceret sin straf til 14 års fængsel og blev prøveløsladt i 2010.

Tegnede dødskort
Men Shermantine og Herzog fortalte aldrig, hvor de begravede deres ofre.

Først da dusørjægeren Leonard Padilla for nyligt tilbød Shermantine 33.000 dollar for at afsløre skjulestedet, tegnede dødsfangen et detaljeret kort over området, hvor ligene blev begravet.

– For det beløb kan man købe sig mange glæder på dødsgangen, siger Leonard Padilla til avisen Sacramento Bee.

Selv siger Shermantine, at han vil bruge pengene på nye gravsten til sine afdøde forældre, et nyt fjernsyn til cellen samt chokolade til at forsøde tilværelsen.