Italien kræver omstridt drabssag genåbnet

Anklagere i Italien vil anke frifindelsen af den amerikanske studerende Amanda Knox, der var tiltalt for drab

Drabssagen mod en amerikansk studerende Amanda Knox, som i oktober sidste år blev frifundet for drabet på sin bofælle, er endnu ikke slut.

Anklagerne i sagen beder nu Italiens højesteret tage stilling til, om den amerikanske studerende dræbte sin britiske bofælle, Meredith Kercher, i deres hjem i den italienske by Perugia.

Frifindelsen af Amanda Knox og hendes tidligere kæreste, Raffaele Sollecito, var "ulogisk" og bygger på "udeladelser og mange fejltagelser", siger en af anklagerne, Giovanni Galati.

Ved den oprindelige retssag i 2009 blev Knox og Sollecito idømt henholdsvis 26 og 25 års fængsel, men begge blev frifundet ved appelsagen i oktober 2011.

Amanda Knox vendte hjem til Seattle i USA umiddelbart efter, at hun var blevet frifundet og kan ikke udleveres til retsforfølgelse i Italien, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 21-årige Meredith Kercher blev i 2007 fundet halvnøgen i en blodpøl på gulvet i sit soveværelse i det hus, hun delte med Knox. Hendes krop var dækket med knivstik og blå mærker. Endvidere fandt kriminalteknikere spor efter et seksuelt overgreb.

En tredje anklaget, den lokale Rudy Guede, som i lighed med Knox og Sollecito har afvist at stå bag drabet, er den eneste, der fortsat sidder fængslet i sagen. Han fik 16 års fængsel.

Efterforskere har sagt, at Guede ikke kunne have udført forbrydelsen alene.

Efter frifindelsen i oktober skrev italienske aviser, at retssagen ikke på en overbevisende måde har belyst, hvad der skete.

- Det er ubehageligt, at drabet på en ung kvinde for en stor del stadig er uafklaret, skrev avisen La Stampa dengang i en leder.