Facebook-tæskehold for retten

Fire unge tiltalt for at have overfaldet en mand - video blev efterfølgende uploadet på Facebook

En voldsvideo blev uploadet på Facebook. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
En voldsvideo blev uploadet på Facebook. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): 'Sådan går det, når man stikker. Så kan du lære det.' Denne tekst fulgte med en voldsvideo, som blev uploadet på Facebook sidste efterår.

Videoen blev filmet på en oktoberaften, hvor VSM og andre jævnaldrende opholdt sig i lejligheden hos NBS til, hvad der skulle have været en fest.

I dag gik retssagen i gang mod fire unge mænd, der er tiltalt for at stå bag voldshandlingen.

Da offeret blev indlagt efter episoden, der fandt sted i en lejlighed i Kastrup, fandt man 67 skader på kroppen, blandt andet snitsår flere steder, brandmærker efter cigaretter og underhudsblødninger. På hans hoved og hår var der tegn på ildspåsættelse, fordi de fire mænd øjensynligt har oversprøjtet ham med deodorant og derefter sat ild til ham. Derudover er de tiltalt for at have spyttet på ham, sparket ham, slået ham med forskellige instrumenter, blandt andet en tung marmorpokal og overhældt ham med madvarer.

Én af de fire mænd deltog efter eget udsagn ikke selv i volden, men stod for at filme voldshandlingen og derefter poste den på sin Facebook-profil.

- Jeg ved sgu ikke, hvorfor jeg gjorde det. Jeg var rimelig påvirket, forklarer den 22-årige VSM, da anklageren spurgte ham om, hvad han mente med videoen.

Problemer med hukommelsen
Hver af de fire unge mænd erkender, at de befandt sig i lejligheden den aften, hvor voldsepisoden fandt sted. Men da anklageren spurgte nærmere ind til hændelserne i løbet af natten, kneb det med hukommelsen.

Flere gange undervejs undskyldte den 22-årige sig med, at han var påvirket.

Ifølge hans forklaring var de tre andre tiltalte alle til stede i lejligheden og deltog i voldshandlingen. Han ville dog ikke fortælle i hvilken grad, de tre andre deltog i volden.

De tre øvrige nægter at have været til stede i lejligheden, da det skete. To af dem erkender dog, at have slået og sparket den offeret, men det var sket tidligere. Da den filmede vold fandt sted, havde de forladt lejligheden, sagde de.

- Jeg var ikke til stede hele aftenen. Ellers har jeg i hvert fald sovet eller et eller andet. Men jeg har slået ham og sparket ham et par gange, forklarede den 16-årige JAA her til formiddag i Københavns Byret.

Flere af de unge mænd skulle angiveligt i løbet af oktoberaftenen være påvirket af hash, kokain og spiritus.

Der ventes at falde dom onsdag.