Frygtede person var faldet gennem isen

Alarm afblæst ved Svendborg, da personen er kommet ind fra isen

Politiet frygtede, at en person var gået gennem isen på stranden ud for Skårupøre nord for Svendborg.

Men alarmen er nu afblæst, fordi politiet mener, at personen er kommet i land.

Politiet blev alarmeret, fordi en person gik ude på den tynde is ved Skårupøre Strandvej, men patruljevognen kunne ikke se nogen.

Betjentene kunne se spor ude på isen, men ingen fodspor tilbage og derfor frygtede de, at en person var druknet.

Men alarmen blev hurtigt afblæst, fordi betjentene alligevel fandt returspor, fortæller indsatsleder Peter Melgaard til fyens.dk.

- Det undrer mig at nogen kan finde på at gå ud på isen. Det er meget letsindigt, for der er blankt vand nogle steder, siger han til fyens.dk.

Der har været en række episoder i februar, fordi personer har bevæget sig ud på den usikre is på søer.

Redningshelikoptere alarmeret tre gange
Tidligere i februar har Flyvevåbnets redningshelikoptere været alarmeret tre gange, fordi personer er kommet i problemer på isen.

Kaptajn M.K. Christiansen, der er fartøjschef på Flyvevåbnets redningshelikopter EH101 Merlin, har et klart råd til folk, inden de bevæger sig ud på isen:

- Generelt så skal folk jo holde sig fra isen og ellers kun gå ud på isen de steder, hvor kommunen har sagt god for, at den er tyk nok og dermed sikker at bevæge sig ud på, siger M.K. Christiansen til SOK´s hjemmeside.

2. februar sendte SOK en redningshelikopter til isen på Kolding Fjord, fordi en mand nægtede at komme ind fra den usikre is. En redder blev firet ned på isen og gav manden en sele på. Men han ville ikke med op i helikopteren, så redderen fulgte ham i land, hvor politiet stod klar.

Dagen efter vovede to franske mænd i tyverne sig ud på isen på Horsens Fjord. Redningshelikopteren blev tilkaldt, men inden den kom frem, var de to mænd kommet i land igen.

Den 6. februar gik en 29-årig mand igennem isen på Sjælsø ved Birkerød. Han var ude at stå på ishockeyskøjter sammen med en ven efter en kite, der trak ham hen over isen.

Den 29-årige fik reddet sig selv op, men havde slået en skulder af led, da han faldt gennem isen.

Det var anden gang på to dage, at en skøjteløber gik gennem isen på Sjælsø. Den 4. februar faldt en 48-årig mand gennem isen, men også han fik reddet sig i land ved egen hjælp.