18-årig munk brændte sig selv ihjel

Tenzin Choedon blev kun 18 år gammel - den tibetanske munk satte ild til sig selv og døde

Tenzin Choedon nåede kun at blive 18 år. (Foto: AP)
Tenzin Choedon nåede kun at blive 18 år. (Foto: AP)

En 18-årig, tibetansk munk er død efter at have sat ild til sig selv i det vestlige Kina.

Det rapporterer det internationale nyhedsbureau, AP.

Den unge, kvindelige munk med navnet Tenzin Choedon skulle angivelig have været så utilfreds med den kinesiske regerings behandling af de tibetanske områder, at hun valgte det dramatiske selvmord som en måde at protestere imod styret på.

LÆS OGSÅ: Seks meldes dræbt under uro i Tibet

Organisationen Free Tibet skriver i en pressemeddelelse, at den 18-årige Choedon råbte slagsange mod den kinesiske regering, inden hun satte ild på sig selv ved et vejkryds i nærheden af sit hjem.

- Kort tid efter kom på soldater og politi og slæbte hende væk. Derefter omringede soldaterne klostret, og lukkede det af, lyder det videre fra Free Tibet.

Den unge nonne kommer fra Mamae-klosteret i den kinesiske Sichuan-provins, der ifølge AP historisk set udvist stærk loyalitet over for den verdenskendte Dalai Lama - blandt andet i oktober 2011, hvor en af klosterets munke også satte ild til sig selv i protest og døde.

Det er i det hele taget ikke længere sjældent, at tibetanske munk vælger denne drastiske og smertefulde død. Hele 18 forskellige, tibetanske munke har sat ild til sig selv over det seneste år, og 12 af dem er døde som følge af deres kvæstelser.