Socialchef: Mulig fejlvurdering i drabssag

Den formodede pædagog-drabsmand kan have været langt mere syg i sindet, end personalet har vurderet

(Privatfoto)
(Privatfoto)

Den mand, KH, som formodes at have dræbt pædagogen Judy Simonsen, har med overvejende sandsynlighed været langt mere syg i sindet, end personalet har vurderet.

Sådan er meldingen nu fra Region Midtjyllands socialchef Charlotte Josefsen, skriver politiken.dk

- Når man ser, hvad der er sket, så ja, så har vi nok fejlvurderet KH. Ellers var forbrydelsen aldrig sket, for så ville Judy ikke være kørt af sted alene med ham, siger Charlotte Josefsen til netavisen.

Det faktum, at Judy tirsdag aften forlod Blåkærgård sammen med den sigtede alene, har vakt en del ubesvarede spørgsmål omkring sikkerheden på bostedet.

Læs også: Politiet: Drabsmanden forsøgte at voldtage Judy

Så vidt politiken.dk erfarer, var KH tvangsmedicineret. Det lå i behandlingsdommen, at han skulle indlægges på psykiatrisk afdeling, hvis han ikke tog sin medicin eller i øvrigt gjorde, som han skulle.

En del af proceduren på bostedet Blåkærgård er, at pædagogerne løbende noterer, hvordan beboernes tilstand er.

Det gælder også for KH om hvem, der tilsyneladende ikke har været noteret noget alarmerende den tirsdag morgen, Judy Meiniche Simonsen forlod bostedet sammen med ham.

- Vurderingen af en beboers tilstand er en menneskelig ting, og man ser med de øjne, der ser. Der er intet i notaterne om KHs opførsel og døgnrytme, der peger på, at der var en risiko ved KH, men det skal vi naturligvis analysere nu, siger Charlotte Josefsen.

Institutionen er kommet i mediernes søgelys efter mordet ved ishuset nær den naturskønne Hald Sø på Judy Meiniche Simonsen i onsdags.