Fange i hasarderet flugt fra politiet

Politiet opgav at stoppe en flygtet fange, der opførte sig som en desperado i trafikken. I går fik politiet dog fat i ham, og han er nu fængslet for indsmugling af 210 kilo hash

En af Dean Kristensens klonede biler, en Porsche. Han fik fire års fængsel, men flygtede to gange under afsoningen. (Foto: Mik Eskestad/Polfoto)
En af Dean Kristensens klonede biler, en Porsche. Han fik fire års fængsel, men flygtede to gange under afsoningen. (Foto: Mik Eskestad/Polfoto)

For fem måneder siden blev han idømt fire års fængsel for salg af 28 stjålne luksusbiler, der blev klonet med nye stelnumre. I dag blev den 38-årige Dean Kristensen så varetægtsfængslet i Københavns dommervagt, sigtet for indsmugling af 210 kilo hash.

Under afsoningen af de fire års fængsel i det åbne statsfængsel Søby Søgård flygtede Dean Kristensen to gange og han havde været på fri fod i seks uger, da det endelig lykkedes for politiet at få ham anholdt i går.

Flugt tæt på at ende i ulykke
I forgårs var en politijagt tæt på at gå galt i Sengeløse, da Dean Kristensen opdagede politiet og trampede speederen i bund i sin VW Golf og overhalede en lastvogn, selv om der var dobbelte optrukne linjer og en modkørende personbil.

Politiet opgav straks jagten og en ulykke blev kun undgået, fordi den modkørende bilist bremsede hårdt op. Men Dean Kristensen slap væk.

I går blev han så sporet til Metro i Københavns Sydhavn, hvor han var sammen med sin kone og blev anholdt.

Københavns dommervagt varetægtsfængslede i dag Dean Kristensen for 24 dage, sigtet for syv indsmuglinger af hver mindst 30 kilo hash.

Hashsmuglerierne blev begået før Dean Kristensen blev anholdt og dømt for organiseret svindel med stjålne luksusbiler som BMW, Audi, Mercedes og Porsche, som han hentede i Holland. Bilerne fik nye stelnumre fra tilsvarende biler og falske papirer, så de kunne blive indregistreret.

Skal have ny dom for hashen
- Da han blev idømt fire års fængsel i kloningssagen, var det vores plan at rejse tiltale i hashsagen senere, så han kunne få en tillægsdom. Hashsagen var ikke efterforsket færdig, men vi fandt ikke, at det var nødvendigt at få ham varetægtsfængslet, når han alligevel afsonede de fire års fængsel, siger anklager Ulrik Sjølin fra Task Force Øst til ekstrabladet.dk.

- Men når han så er flygtet to gange fra Søby Søgård, har han forspildt den chance. Derfor begærede vi ham varetægtsfængslet i hashsagen i dag, siger Ulrik Sjølin.

Politiet vil også sigte Dean Kristensen for at have udsat den sagesløs bilists liv og førlighed for fare under politijagten i forgårs.

Ville se sine børn
I dommervagten erkendte Dean Kristensen sig delvist skyldig i hashsmuglingen. Han forklarede, at han første gang stak af fra fængslet under en uledsaget udgang til tandlægen:

- Jeg ønskede at se min kone og to børn på fire og syv år, sagde han i retten i dag.

Han blev anholdt og genindsat. Men blot en uge senere gav personalet på Søby Søgård ham besynderligt nok lov til at gå alene til købmanden den 29. december. Han kom ikke tilbage.

- Jeg havde lovet mine børn at være sammen med dem i julen. Men politiet nægtede mig udgang, sagde han i dommervagten.