Tyveknægte brød ind hos 'Kussen'

Skuespiller fik ribbet huset af 'ubudne' gæster ved højlys dag - eddermame dårlig karma, siger han

'Kussekurt'  Nielsen var tidligere hashhandler i stor stil. Nu holder han foredrag om bagsiden ved sit tidligere liv (Foto: Henning Hjort)
'Kussekurt' Nielsen var tidligere hashhandler i stor stil. Nu holder han foredrag om bagsiden ved sit tidligere liv (Foto: Henning Hjort)

Flere gange har han på ekstrabladet.dk givet gode råd om, hvordan man sikrer sig mod indbrudstyve - for et par uger siden fik han selv uønsket besøg af tyveknægte.

- De stjal hele lortet. Fjernsyn, Playstation, dykkerudstyr, værktøj, cd'ere og dvd-film, min Canada Goose-jakke, nogle helt nye Nike-sko, parfume, et snowboard og alle mine Gucci-solbriller, forklarer 'Kussekurt' Nielsen.

Læs også: Fra pusherkonge på coke til coach på dansk vand

45-årige Kurt Nielsen er kendt fra flere filmroller. Blandt andet to af Nicholas Vinding Refns Pusherfilm, hvor han spillede rollen som kokain-gangster, og senest i en reklame for sikkerhedssko.

Var pusher i stor stil
For år tilbage var han storpusher af hash på Christiania. Som teenager begik han selv indbrud. Siden lagde han kriminaliteten og et voldsomt kokain-misbrug på hylden. Nu holder han foredrag om bagsiderne ved hans tidligere liv, der under den skrøbeligt-tynde overflade ikke var synderligt glamourøst.

- I ti år har jeg levet et lovligt liv nu, siger han.

Se 'Kussekurt' vise, hvordan man sikrer sit hjem

- Sådan et indbrud er ikke særligt rart. Det er jo ikke bare en masse ting, jeg har mistet. Utrygheden har også meldt sig. Det samme har en række spørgsmål tæt knyttet til. Kommer de igen? Var det personligt og rettet mod netop mig, fordi jeg har været i film og medier? spørger 'Kussekurt' Nielsen retorisk.

Frygtede at blive beskyldt
- På et tidspunkt frygtede jeg, at jeg med min fortid som kriminel eventuelt ville blive beskyldt for selv at have organiseret det med heblik på forsikikringssvindel. Det er rent ud sagt skide ubehageligt, tilføjer han.

Ud over de førnævnte ting blev der også stjålet guldsmykker og en dyr brilliant-ørering.

- Det var ting, jeg købte, dengang jeg var kriminel. Jeg købte dem af 'ligesindede', siger han.

Hvem, det var, vil han ikke uddybe.

- I første omgang løj jeg overfor ham forsikringsmanden i forhold til de ting. Men det fik jeg det skide dårligt over, så jeg har kontaktet ham og indrømmet, jeg løj, forklarer han.

Guld og brilliantsmykker
- Problemet med de ting er jo, jeg ikke ved om det var tyvekoster. Jeg havde papir på nogle af sagerne. Men alligevel kunne de jo godt være 'varme'. Så jeg sagde til forsikringsmanden, at jeg ikke med sikkerhed kunne vide det, siger 'Kussekurt' Nielsen.

- Forsikringsmanden var nu flink nok. Han sagde 'vi finder ud af det', forklarer han.

'Kusekurt' erkender, at smykkernes uklare forhistorie gør, at forsikringsselskabet måske ikke vil erstatte dem.

- Jeg fornemmer nu, at der var noget dårlig karma ved de smykker. Men på den anden side; 'easy come - easy go', resonerer 'Kussekurt'.

Kurt Nielsen bor i et lille hus i Københavns Sydhavnskvarter. Og indbrudstyvene kom ind ved at smadre et vindue. Derefter låste de havedøren op.

- Det skete om dagen. Og så tømte de huset, siger Kurt Nielsen.

Dårlig karma
Egentlig har 'Kussekurt' sikret sit hus med et alarmanlæg. I tilfælde af alarm sender systemet sms beskeder til både ham selv og flere andre i nabolaget. Men på det seneste har der været knas med anlægget, der har sendt falske alarm-sms'er ud.

- Blandt andet min robotstøvsuger har startet anlægget et par gange. Derfor har det været koblet fra, forklarer han.

- Ud over alt det andet, så stjal de også alle mine Buddha-figurer. Jeg håber eddermame, det giver dem dårlig karma, tilføjer 'Kussekurt'.