Formodet pædagogmorder misser forhør

Den 39-årige drabsmistænkte Kristian Heilmann har indre kvæstelser og møder ikke op til grundlovsforhør

Den drabsmistænkte Kristian Heilmann, som ifølge politiet har slået pædagogen Judy Meiniche Simonsen ihjel, er slemt tilredt efter en bilulykke torsdag formiddag, hvor han kolliderede med et vejtræ.

Det står så skidt til, at han ikke kan møde op til sit grundlovsforhør ved Retten i Viborg fredag klokken ni.

Her vil politiet sigte ham for drabet på den 46-årige pædagog, som blev fundet dræbt ved ishuset nær den naturskønne Hald Sø.

- Vi har anholdt den mand, som vi mener, har begået drabet. Men grundlovsforhøret bliver in absentia, som det hedder i vores sprog, fortæller politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er fordi, at han kan ikke være til stede til retsmødet på grund af sine kvæstelser, som han pådrog sig under uheldet.

Kristian Heilmann blev anholdt torsdag i Randers efter en biljagt, der endte med, at han kørte ind i et vejtræ og blev alvorligt kvæstet.

Han blev indlagt på traumeafdelingen på Aarhus Sygehus, og har angiveligt brækket både arme og ben.

- Hans tilstand var alvorlig, da han blev indlagt, og han har fået adskillige brud og indvendige kvæstelser. Den seneste melding er, at hans tilstand er det, som man kalder stabil, fortæller Ole Henriksen.

Politiet har endnu ikke oplyst, hvordan den 46-årige pædagog blev dræbt. Oplysninger om drabsmåden vil blive offentliggjort fredag formiddag efter en obduktion.

Politiets mistanke rettede sig fra begyndelsen mod Kristian Heilmann, som pædagogen var kørt på tur med i en bil. Han er beboer på det behandlingshjem, hvor hun arbejdede som pædagog.