Søren fulgte tyveknægte på GPS

Da Søren opdagede indbruddet i huset, gik han online og fulgte tyvene køre væk på motorvejen

GPS i produkter som iPad kan give politiet sporet af tyveknægte. (FOTO: AP)
GPS i produkter som iPad kan give politiet sporet af tyveknægte. (FOTO: AP)

Med et gratis program til iPhone og iPad kan man se, hvor ens gadget befinder sig. Den mulighed benyttede Søren Dalgaard fra Aalborg sig af, da han torsdag kom hjem til et indbrud.

Tyvene var næsten umiddelbart inden Sørens hjemkomst stukket af med både fladskærme, PlayStation og Sørens iPad. Sidstnævnte viste sig at være en trojansk hest.

Søren Dalgaard var vaks ved tasterne og ved hjælp af tjenesten 'Find my iPad', sporede han iPad'ens GPS og kunne følge tyvene køre væk på motorvejen. Han kontaktede politiet og guidede dem i retning af tyvene, så de lige så pænt kunne parkere foran tyvenes hus og banke på døren.

Politiet hjælper i begrænset omfang
Det er dog ikke en selvfølge, at politet reagerer, når det er muligt at spore tyve med iPads eller iPhones. For et par uger siden i en lignende sag i Allerød, hvor en ung mand fik stjålet en taske med både iPad og iPod, rykkede politiet ikke ud.

- Vi vil altid bruge GPS-sporing, hvis tyveriet falder sammen med et røveri eller andre alvorlige forbrydelser, og vi vil også hjælpe i det omfang, vi har personale, der kan undersøge sagen. Men vi kan ikke gøre det hver eneste gang, og det er klart, at i takt med at sporingsudstyret bliver mere udbredt, vil vi oftere stå i den situation, at vi får et værdifuldt tip, men ikke har ressourcerne, siger chefpolitiinspektør Flemming Drejer fra Nordjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.