Læge: Breivik var afhængig af computerspil

Norsk psykiater mener, at Anders Breivik brugte så meget tid på computerspil, at han kan betegnes som afhængig

Breivik var afhængig af computerspil, siger læge (Foto: AP)
Breivik var afhængig af computerspil, siger læge (Foto: AP)

Anders Behring Breivik brugte så meget tid på computerspil i årene frem til 22. juli sidste år, at fagfolk vil betegne ham som afhængig. Det skriver den norske avis Aftenposten.

Under afhøringerne har den 32-årige massemorder fortalt, at han i årene fra 2006 til 2010 brugte 8700 timer foran skærmen.

Politiets efterforskning viser, at Breivik fra november 2010 til februar 2011 spillede World of Warcraft i 500 timer på trods af, at han selv ønsker at give det indtryk, at al tiden gik med at planlægge sin massakre.

Breivik brugte også mange timer på andre spil så som Modern Warfare, Elder Scrolls, Dragon Age og Warhammer.

- 12 timers computerspil om dagen vil oftest have så store skadevirkninger, at de fleste vil kalde det en afhængighed, siger psykiater og overlæge Hans Olav Fekjær til Aftenposten.

Politiet arbejder på at kortlægge, hvem Breivik spillede sammen med, og om han spillede i en gruppe med flere personer. Man ønsker også at finde ud af, om han selv spillede i al den tid, han var logget på, eller om han lod andre spille for sig.

Politiet har især interesseret sig for kommunikationsprogrammet Ventrillo, da meget af tiden er gået med at kommunikere med andre spillere herigennem.

Norsk politi forsøger samtidig at få adgang til Breiviks lukkede Facebook-konti. Håbet er, at de lukkede konti kan indeholde oplysninger af stor værdi for efterforskningen.

Politiet mener, at de meget detaljerede Facebook-filer kan give vigtige oplysninger om, hvem Breivik var i kontakt med under planlægningen af bombesprængningen i Oslo og den efterfølgende massakre på øen Utøya, der tilsammen kostede 77 mennesker livet.

I tiden før angrebet brugte Breivik også meget tid på Facebook. Få timer efter massakren på Utøya lukkede Facebook hans konti.