Forstander mistænkt for storsvindel

Bortvist forstander afviser, at hun privat har fået noget ud af driften af specialinstitution, der havde gigantunderskud

Mistanke om svindel med lønudbetaling og indkøbsaftaler for tæt på en million kroner er årsag til, at Region Syddanmark i går valgte at politianmelde tidligere forstander på Kastaniely Bente Madsen, skriver Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Allerede 10. januar blev hun bortvist fra sin stilling på børnespecialinstitutionen ved Faaborg børn for at have opbygget et underskud på 17 millioner kroner.

Ifølge direktør i Region Syddanmark Mikkel Hemmingsen viser regionens egen kulegravning af økonomien klare tegn på ulovligheder.

- Indicierne er af en sådan karakter, at vi mener, at en politiefterforskning er nødvendig, siger han.

Mikkel Hemmingsen afviser at sætte et beløb på omfanget af svindlen, men flere kilder i regionen fortæller samstemmende, at der er tale om mulig svig for tæt på en million kroner.

Det er opdagelser i den taskforce-gruppe, der blev sat til at undersøge institutionens økonomiske forhold i kølvandet på bortvisningen af Bente Madsen, som for godt tre uger siden gav mistanke om svindel på Kastaniely.

Tidligere forstander Bente Madsen afviser, at hun har gjort noget ulovligt, men erkender, at der er begået fejl i styringen af økonomien på institutionen.

- Der kan så være noget, jeg kan blive klandret for juridisk. Men jeg har ikke gjort noget for egen vindings skyld, og jeg vil ikke betegnes som uærlig og uvederhæftig, fastholder hun.