Grønlandsk offer svæver mellem liv og død

Antallet af dræbte efter grønlandsk tragedie kan fortsat stige. En 20-årig mand er anholdt

Antallet af dræbte efter en episode i bygden Nutaarmiut nær den nordgrønlandske by Upernavik kan stige fra tre til fire. Lige nu kæmper lægerne på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk for at redde en af de sårede i sagen.

- Det er fortsat opfattelsen, at der er tale om en stærkt kritisk situation. Man ved ikke helt, om personen vil overleve, siger Claus Risbjerg, der er administrationschef for politiet i Grønland.

En femte person blev også såret i episoden, men vedkommendes tilstand er stabil, siger Claus Risbjerg.

En 20-årig mand er anholdt i sagen. Han mistænkes for drab og drabsforsøg og vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag klokken 13 dansk tid.

Politiet vil endnu ikke komme ind på, hvilken relation den anholdte har til de tre dræbte og to sårede. Den grønlandske radiostation KNR erfarer, at der formentlig er tale om en familietragedie.

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, lyder det fra Claus Risbjerg, der forventer, at politiet kan komme nærmere ind på sagens detaljer i løbet af torsdagen.

Onsdag forlød det først, at der var tale om et skuddrama. Det viste sig i stedet, at ofrene blev dræbt og såret af "de forhåndenværende genstande". Claus Risbjerg vil af hensyn til efterforskningen ikke komme nærmere ind på gerningsvåbnet.

Anmeldelsen om episoden kom fra en beboer i bygden, der kun har 50 beboere. Han fortalte politiet, at han havde fundet de dræbte og de sårede i en bolig.

Den nærmeste politistation ligger 91 kilometer væk fra Nutaarmiut i byen Upernavik, og herfra sendte man en helikopter. Den var først fremme på gerningsstedet cirka tre timer efter anmeldelsen.

I 2011 blev der ifølge den grønlandske netavis Sermitsiaq kun begået ét drab i Grønland.

Ved du noget mail 1224@eb.dk eler sms/mms 1224 (almindelig sms-takst)