Slap væk fra Mern-familien efter tre måneder

– Han truede mig med en pistol, sagde 16-årig om plejefaderen LS

16-årigt plejebarn fortalte onsdag i retten om truslerne, der stod på i tre måneder - indtil han slap væk. (Foto: Per Rasmussen/ privat)
16-årigt plejebarn fortalte onsdag i retten om truslerne, der stod på i tre måneder - indtil han slap væk. (Foto: Per Rasmussen/ privat)

– Jeg troede, han ville skyde. Han stod og pegede direkte mod mit hoved med en pistol..

Da 16-årige SS onsdag i retten i Nykøbing Falster skulle fortælle om de episoder, han husker bedst fra sit tre måneder lange ophold som plejebarn hos det voldstiltalte ægtepar i Mern, var truslerne med pistolen en af dem.

– Jeg var meget bange. Han stod kun fem-ti meter fra mig. Uden at sige noget. Selv om det kun drejede sig om nogle sekunder, føltes det som meget lang tid. Først da han kom over og viste mig, at pistolen ikke var ladt, faldt jeg lidt til ro, forklarede drengen.

Han erindrede også, at han en dag blev løftet op i kraven, så han næsten ikke kunne få vejret, inden plejefar kastede ham mod et skab i ejendommens bryggers.

Han ville skyde min familie
– Han gik amok, fordi hans vielsesring var blevet væk – og jeg blev beskyldt for at have taget den. Da plejemor til sidst stoppede ham, og han forsvandt, gav hun mig en flad og sagde, at jeg måtte lære at forstå det, fortalte SS.

Han fortalte også, at plejefar havde truet med at skyde både ham og hans familie – en dag drengen rev blade sammen i stenene i indkørselen.

– Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg er blevet slået af plejefar. Jeg var altid bange, da jeg boede hos dem. Men jeg turde ikke fortælle det til nogen, sagde drengen.

Jeg slap væk
Det blev hans store held, at plejeforældrene rejste til Afrika med to af plejebørnene, som skulle se det land, de er født i.

– Jeg kom i aflastning i en anden familie. Her fortalte jeg, hvordan vi blev behandlet hos L og S. Mine nye plejeforældre gik til kommunen, og så fik jeg lov til at blive hos dem. Her bor jeg stadig. Og her er jeg glad for at være. Samtidig prøver jeg at glemme min tid i Mern, sagde SS.

Drengen blev spurgt, om han nogensinde tidligere var blevet truet med et våben.

– Ikke hos plejeforældrene. Men min papfar truede mig engang med en køkkenkniv, da han var fuld...