11 dræbt af selvmordsbombe i Somalia

Mindst 11 meldes dræbt af en bombe i regeringskvarter i Somalias hovedstad

En selvmordsbombemand dræbte mindst 11, da han onsdag bragte en bilbombe til sprængning tæt ved præsidentpaladset i Somalias krigshærgede hovedstad, Mogadishu.

- Der var en voldsom eksplosion, en bil fuld af sprængstoffer blev bragt til sprængning. Mindst 11 mennesker er dræbt og et endnu større antal såret, siger politikeren Mohamed Iro.

Bilbomben eksploderede ved en lille café, hvor folk var samlet for at drikke te. Det ligger midt i regeringskvarteret og tæt på Mona hotel, der tidligere var meget benyttet af regeringsansatte.

Det var på hotellet, at to militante islamister dræbte 32 personer - heriblandt seks parlamentsmedlemmer - under et angreb i august 2010.

Umiddelbart var der ingen, der tog skylden for onsdagens selvmordsbilbombe, som er det seneste i en række angreb, der har rystet Mogadishu i de seneste måneder.

Selv om den militante bevægelse al-Shabaab trak sig ud af hovedstaden i sommer, gennemfører de jævnligt angreb mod den vestligt støttede regering med selvmordsbomber, vejsidebomber og granater.