Socialchef om bosted: De er ikke farlige

Beboerne på bostedet Blåkærgård er trods deres tunge problemer ikke decideret farlige, forsikrer socialchef.

Den kvindelige pædagog, som onsdag blev fundet død og frygtes myrdet, arbejdede på bostedet Blåkærgård ved Viborg, som tager sig af mennesker med svære psykiatriske lidelser.

Men selvom beboerne døjer med tunge problemer, er de er ikke decideret farlige for deres omgivelser, forsikrer Charlotte Josefsen, som er socialchef i Region Midtjylland.

- Jeg vil ikke beskrive dem som farlige. For så ville de jo slet ikke være i et åbent botilbud som Blåkjærgård, siger hun.

Politiet efterlyser nu den 39-årige Kristian Heilmann, som var ude at gå en tur i skoven med den kvindelige pædagog, der onsdag blev fundet død.

Socialchefen i Region Midtjylland er dybt berørt af den ulyksalige situation, men erklærer sig sikker på, at de ansatte på Blåkjærgård har handlet efter forskrifterne, da pædagogen tog alene af sted med manden, som er tidligere dømt for vold.

- Jeg har fuld tillid til, at medarbejderne har vurderet, at det her var forsvarligt. For ellers er jeg helt sikker på, at de ikke havde gjort det, siger Charlotte Josefsen.

- Det er en løbende vurdering, som vores medarbejdere udfører dagligt: I forhold til hvad man kan gøre, og hvad man ikke kan gøre, tilføjer socialchefen.

Hun sender sine tanker og medfølelse til den døde kvindes familie og pårørende.

- Det er en særdeles trist hændelse, som berører os alle sammen dybt. Vi bruger vores energi på at samle øvrige beboere og medarbejderne op og give dem krisehjælp, som de har behov for, siger Charlotte Josefsen.

Når politiet er færdig med efterforskningen, kan det sagtens komme på tale at granske de interne procedurer nærmere, forklarer hun.

- Når sådan noget tragisk noget sker, giver det en anledning til at kigge indad og se, om der er en læring, vi kan drage, siger Charlotte Josefsen.

Politiet har siden onsdag morgen overvåget både grænsen til Tyskland og broen ved Storebælt i håb om at finde den efterlyste mand.