Smadrede eks-konens chef - tre års fængsel

Revisor blev sparket og slået i spabad af hjemmerøvere, der lod en pistol klikke mod hans pande og bevidst brækkede tommelfinger

Rene Rosenkvist Andersen (Foto: Per Rasmussen)
Rene Rosenkvist Andersen (Foto: Per Rasmussen)

Et ualmindeligt groft hjemmerøveri mod en revisor, René Rosenkvist Andernsen, i Sorø er nu blevet straffet med tre års fængsel.

Det var i oktober forrige år, at tre maskerede mænd trængte ind hos revisoren.

Han blev sparket og slået og smidt op i sit spa-bad, hvor røverne satte en pistol for panden af ham og trykkede to gange på aftrækkeren for at sætte alvor bag truslen.

Imens stod den 40-åriges tre børn og overværede det voldsomme røveri.

Gerningsmændene gik så voldsomt til værks, at de også brækkede mandens tommelfinger, og han måtte syve dage på sygehuset efter den voldsomme oplevelse.

Udbyttet blev en pung med nogle få tusinde kroner i.

- Det er værst for mine børn. Selv om det efterhånden er 16 måneder siden, jeg blev overfaldet, tør de stadig ikke gå uden for en dør alene, siger René Rosenkvist Andersen til Ekstra Bladet i dag.

Da gerningsmændene var maskerede, kunne de ikke umiddelbart genkendes.

Men en 40-årig mand, Ali Riza Araz, havde tidligere truet revisoren, som han mistænkte for at have et forhold til hans kone. Derfor kom han i politiets søgelys.

- Hun arbejdede i mit firma. Men vi har aldrig haft nogen sammen, bortset fra det arbejdsmæssige, siger René til Ekstra Bladet.

Da efterforskerne begyndte at aflytte hans telefon, kunne de da også høre ham tale om, at han havde begået røveriet. Og han er nu idømt fængselstraffen ved Retten i Næstved.

Kvinden blev også truet og måtte have beskyttet adresse, hvor hun nu bor med sin tyrkiske mand og deres lille barn.

De to andre overfaldsmænd er ikke fundet.