Eksmand skyldig i Lisa-drabet

49-årige Jimmy Paaske er kendt skyldig i drabet på sin tidligere samlever, Lisa Andersen

37-årige Lisa Andersen (billedet) blev kvalt og nedgravet af sin tidligere samlever, Jimmy Paaske, fastslår Retten i Glostrup. (Foto: Privatfoto)
37-årige Lisa Andersen (billedet) blev kvalt og nedgravet af sin tidligere samlever, Jimmy Paaske, fastslår Retten i Glostrup. (Foto: Privatfoto)

RETTEN I GLOSTRUP (ekstrabladet.dk): Uden at fortrække en mine blev Jimmy Paaske kl. 10.00 kendt skyldig i at have kværket og nedgravet sin 37-årige ekskæreste Lisa Sofie Engelhardt Andersen.

Allerede fra klokken ni ventede tilhørerne på at blive lukket ind i sal 304 ved Retten i Glostrup, hvor dommen over den 49-årige faldt, og retten måtte bære ekstra stole ind til de, der var mødt op for at overvære kendelsen.

LÆS OGSÅ:

Lisas eksmand: Jeg har ro i hjertet

Først et minut før, retsformand Henrik Munkholm læste kendelsen højt blev Paaske ført ind, iført lyseblå trøje og et smil på læben til sin forsvarer Henrik Stagetorn. Men selv om smilet forsvandt, da de tre dommere og syv nævninge gjorde deres entre i salen, kom der altså ingen yderligere reaktion på afgørelsen fra den tiltalte.

Et kvarter efter kendelsen trak anklager og forsvarer sig tilbage for at drøfte afgørelsen, som de nu skal procedere over.

Den drabsdømtes mor, MP, tog sin søns hånd på vej ud fra retten og spurgte, om de måtte få et øjeblik sammen. Over for ekstrabladet.dk havde MP dog ikke lyst til at kommentere afgørelsen om, at hendes søn er morder.

– Jeg synes ikke, I har været særlig søde, sagde hun kort til ekstrabladet.dk's udsendte.

Anklager Christian Schrøder er – ikke overraskende – umiddelbart tilfreds med afgørelsen.

– Jeg synes, det er forløbet godt, lyder hans vurdering.

LÆS OGSÅ:

Lisa-drabet: Forsvarer savner 'rygende pistol'

Efter en kort pause procederede anklager og forsvarer over kendelsen. Anklager kræver, grundet de efter hans mening skærpede omstændigheder, Paaske idømt 13 års fængsel, mens forsvareren mener, at strafpositionen for drab er 12 år.

Den drabsdømte sad under begge procedurer tavst og tegnede på en blok. Kun da anklageren nævnte de våben, som Paaske også er dømt for at have været i besiddelse af, trak han kort på smilebåndet.

Selve dommen over Paaske afsiges 11.45.

LÆS OGSÅ:

Anklager: Jimmy dræbte Lisa i det fri

Opdateres ...