Brasiliansk politistrejke fortsætter

I Brasiliens tredjestørste by, Salvador, strejker politiet fortsat. 3000 soldater skal genoprette ro og orden

Forhandlingerne om at slutte den ugelange politistrejke i Brasiliens tredjestørste by, Salvador, brød tirsdag sammen.

Strejken har ført til plyndringer, overfald og drab og vakt bekymring forud for det kommende karneval og landets kommende værtskab for VM i fodbold i 2014.

Guvernør i delstaten Jaques Wagner siger, at han er villig til at imødekomme de strejkendes krav om en lønstigning på 17 procent, men vil ikke gå med til en amnesti til de strejkende, der har begået kriminelle handlinger:

- De strejkende, der har brudt loven, ødelagt offentlig ejendom, grebet til våben og truet folk, skal uden tvivl retsforfølges, siger guvernøren.

De strejkende politifolk har besat den lokale parlamentsbygning, hvorfra en strejkeleder i et telefoninterview med nyhedsbureauet AFP siger, at de strejkende er klar til at modsætte sig en mulig indgriben fra militæret:

- Guvernøren har bedt elitestyrker om at gøre sig klar til at trænge ind. Han vil have et blodbad. Hvis det er, hvad han vil, er vi klar, siger Armando de Quirino, der taler for de strejkende.

Over 3000 soldater er blevet indsat i den nordøstlige delstat Bahia i de seneste dage for at få genoprettet ro og orden, efter at store dele af det lokale militærpoliti gik i strejke for en uge siden.

Militærpolitiet, som normalt står for at holde ro og orden i landet, har passivt set på, når kriminelle, hvoraf nogle angiveligt er medlemmer af politistyrken, er gået amok.

Byen Salvador i Bahia, der er et populært turistmål og et centrum for afro-brasiliansk kultur, har været centrum for volden og urolighederne kun 14 dage før det populære karneval trækker omkring en halv million besøgende til området.

Kaos og kriminalitet har fået mange lokale indbyggere til at holde sige indendøre, mens butikker er blevet holdt lukkede. I løbet af den seneste uge er 115 mennesker blevet dræbt i den brasilianske by.