Nettet strammes om mordsigtede brødre

Politiet har fået nye vigtige beviser i sagen om rovmordet på 81-årige Kirsten Inge Damsgaard

De bulgarske brødre nægter stadig at udtale sig til politiet og i retten, men de nægter sig skyldige. Nu binder dna dem til gerningsstedet. (privatfoto)
De bulgarske brødre nægter stadig at udtale sig til politiet og i retten, men de nægter sig skyldige. Nu binder dna dem til gerningsstedet. (privatfoto)

Nu strammes nettet om de to bulgarske brødre på 20 og 22 år, der sidder fængslet for rovmordet på den 81-årige Kirsten Inge Damsgaard i Herlev den 30. december.

Brødrene nægter sig skyldige, men nu har politiet fået vigtige dna-beviser i sagen, som binder brødrene til gerningsstedet i villaen på Nordfrontvej 16 i Herlev.

Det kom frem i retten i Glostrup i dag, hvor brødrene fik varetægtsfængslingen forlænget med fire uger.

I går fik Københavns Vestegns politi svar på en del af de kriminaltekniske undersøgelser, der viser, at brødrenes dna er fundet både på Kirsten Inge Damsgaards lig og på hendes taske, hvor gerningsmændene stjal hendes pung med dankort.

Dna på kvindens trøje
Den 20-åriges dna er fundet på den trøje, der blev bundet stramt om den 81-åriges brystkasse.

Den kræftsyge kvinde på kun 33 kilo blev bundet om benene med sit eget tøj, hendes håndled blev bundet, hun blev kneblet og rullet ind i en dyne og et sengetæppe, der så blev strammet om hendes brystkasse med trøjen.

Den 81-årige omkom af kvælning.

- Resultaterne af dnaundersøgelserne betyder, at vi står med en stærkere sag, selv om vi hele tiden har haft en del beviser, siger drabschef Charlotte Skovby, Københavns Vestegns politi til ekstrabladet.dk.

Læs også: Tog mange smykker fra dræbt 81-årig

Den 22-åriges dna blev fundet på Kirsten Inge Damsgaard taske, der blev tømt af gerningsmændene.

Sikkerhed på 1: 1.000.000
- Biologiske spor fra de sigtede er med en sikkerhed på 1: 1.000.000 fundet på gerningstedet på trøjen og tasken, siger anklager Martin von Bülow til ekstrabladet.dk.

Politiet håber, at brødrene i den nærmeste fremtid vil lade sig afhøre blandt andet om de nye beviser.

Gerningsmændene opholdt sig i villaen i cirka to timer, mener politiet. Derfor har efterforskerne satset på, at der ville være dnaspor i huset fra drabsmændene.

Læs også: Kirsten blev dræbt for 14.000 kr.

Mordsigtelsen bygger nu på en række håndfaste beviser. Foruden dnasporene fandt politiet alle Kirsten Inge Damsgaard stjålne smykker i brødrenes lejlighed på Frederiksberg. Hendes familie har med sikkerhed genkendt smykkerne som Kirsten Inge Damsgaards.

Videoovervågning
Politiet har også videoovervågning af brødrene både før drabet og efter, hvor de i en række kontantautomater hæver 14.000 kr. på den 81-åriges konto. Hun blev tvunget til at udlevere pinkoden til gerningsmændene.

På videoovervågning fra automaterne optræder brødrene i et par karakteristiske jakker, som ikke er fundet, og som politiet tror, de har skaffet af vejen inden anholdelsen.

Men politiet har fundet videoovervågning med brødrene fra før drabet, hvor de bærer de samme jakker.

I dag var det kun den ene af de sigtede, der blev fremstillet i retten. Den anden gik frivilligt med til at få fængslingen forlænget i fire uger.

Mangler stadig at få genkendt smykker
Politiet mangler stadig at få identificeret 31 smykker, der blev fundet i brødrenes lejlighed på Frederiksberg sammen med Kirsten Inge Damsgaards smykker.

Læs også: Smykker kan fælde mordsigtede brødre

Politiet formoder, at smykkerne kan stamme fra en række uopklarede forbrydelser.

- Vi har fået cirka 15 henvendelser på smykkerne, men de har endnu ikke ført til, at vi har kunnet opklare, hvor de stammer fra. Så henvendelser er fortsat velkomne, siger drabschef Charlotte Skovby, Københavns Vestegns politi.