Se Breivik ankomme til retten

I dag skal terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik igen for retten - politiet håber blandt andet at få nye oplysninger om en forsvunden telefontrussel

Her er Anders Behring Breivik fotograferet på Utøya i minutterne efter massakren. (Politifoto)
Her er Anders Behring Breivik fotograferet på Utøya i minutterne efter massakren. (Politifoto)

LIVE er slut, men se i indslaget herover da Breivik ankommer til retten

En forsvunden telefontrussel er en af de ting, norsk politi i dag håber at få nye oplysninger om, når terroristen Anders Behring Breivik igen er i retten.

For første gang vil medierne få lov at fotografere og filme ham i retten. Se de direkte billeder her på ekstrabladet.dk.

Læs også:

Breivik ville bombe norske journalister

I over en måned har ansatte lyttet sig igennem titusindvis af telefonsamtaler i jagten på et trusselsopkald, hvor en person - angiveligt Anders Behring Breivik - inden terrorangrebet skældte ud på regeringen, Jens Stoltenberg og Gro Harlem Brundtland. Personen nævnte også et manifest og talte om at skyde medlemmer af AUF's ungdomsparti.

Opkaldet skulle være kommet på regeringens hovednummer.

Kan ikke huske hvornår
- Vi har gennemgået samtaler halvandet år tiltage med et intenst ønske om at finde den aktuelle lydfil. At vi ikke kan finde samtalefilen, syges vi er beklageligt. Det åbner for en masse hypoteser, men vi har ikke noget grundlag for at spekulere i, hvorfor vi ikke kan finde samtalen. Men alle samtaler er blevet optaget, og vi har ingen indikationer af, at noget er blevet slettet, siger direktør Kjell Arne Knutsen fra ministeriernes servicecenter til Dagsavisen.

Læs også:

Breivik har sagt ja til at give interview

Kvinden, der tog imod opkaldet, kan ikke huske præcis, hvornår det skete. Ifølge Anders Behring Breiviks advokat har han selv indrømmet at have foretaget et opkald, der lyder som det, politiet jagter. Men han kan ikke huske hvornår eller, hvad han sagde.

Optagelserne bliver nu givet videre til politiet.

Nægtet afhøringer
Siden nytår har politiet ikke kunne konfrontere Anders Behring Breivik med oplysningerne om samtalen, fordi han har nægtet at lade sig afhøre på grund af en uenighed om computer i sin celle.

Politiet håber, at han i dag vil indsnævre perioden for opkaldet.

Læs også:

Breivik kan få enmandssygehus i fængslet

ekstrabladet.dk følger retsmødet...