Mand til nabo: Jeg skyder dig fandeme

Politiet vil sigte 47-årig mand fra Odense for trusler på livet mod sin nabo. Manden er blevet løsladt igen.

En 47-årig mand på Hindehøjen i det nordøstlige Odense var søndag morgen tilsyneladende så træt af støj fra sine naboer, at han gik ind ved siden af og truede naboerne med en sort pistol.

- Pludselig står han inde i deres lejlighed og siger: 'Jeg skyder dig fandeme'. Derefter går han ind til sig selv igen, siger vagtchef Hans Frederiksen, Fyns Politi.

Episoden fandt sted søndag morgen, og naboerne slog alarm kl. 07.25.

Manden er kendt af politiet, og da han anses for at være psykisk ustabil, rykkede ordensmagten ud med både et indtrængningshold og to forhandlere.

Klokken 10.25 lykkedes det forhandlerne at få kontakt til manden og overtale ham til at komme ud frivilligt. Derefter blev han anholdt.

Efterfølgende ransagede politiet mandens lejlighed, hvor de fandt en ulovlig gasspray og en kølle, samt det våben, han angiveligt truede med. Det viste sig at være en attrappistol.

- Vores efterforskere undersøger nu, om manden kan sigtes for trusler på livet. Naboerne tror, at pistolen er ægte, og de kan jo ikke tro andet, siger Hans Frederiksen.

Politiet afhører også naboerne for at få kortlagt, hvad der gik forud for mandens trusler.

Da der var tale om en attrappistol har politiet dog vurderet, at der ikke var grundlag for en varetægtsfængsling, og manden er igen på fri fod.