Dansker fik 30 år: Han kommer aldrig hjem igen

Den østjyske it-konsulent Kai Lundstrøm Pedersen, 61, kommer næppe til at gense Danmark

Den 61-årige østjyde Kai Lundstrøm Pedersen.
Den 61-årige østjyde Kai Lundstrøm Pedersen.

KANSAS CITY (ekstrabladet.dk): Da Kai Lundstrøm Pedersen i går ved en amerikansk domstol blev idømt 30 års fængsel i en grov sexsag mod en 11-årig pige, fik den 61-årige østjyde reelt en livstidsdom.

Kai Lundstrøm Pedersen vil være 91 år gammel, før han kan forlade sit amerikanske fængsel - og dommen slår fast, at han ikke kan prøveløslades.

Dommer Greg Kays lagde heller ikke fingrene i mellem, da han idømt danskeren den lange fængselsstraf for børnepornografi og afpresning.

– Jeg er bange for, at du næppe kommer til at se Danmark igen, sagde dommeren til Kai Lundstrøm Pedersen, der sad som forstenet i sin orange fangedragt.

– Good luck, lød det fra dommeren, da danskeren blev ført væk fra retslokalet.

Kai Lundstrøm Pedersen skal heller ikke regne med, at han på et tidspunkt bliver udleveret til afsoning i Danmark, oplyser anklagerkontoret.

– Vi har ikke drøftet muligheden for udlevering med de danske myndigheder. Det har slet ikke været på bordet, siger talsmand for anklageren, Don Leford, til ekstrabladet.dk.

Kaldte sig blondeboy
Kai Lundstrøm Pedersen har erkendt, at han i sommeren 2010 opsøgte en 11-årig pige i en chat på internettet og lokkede hende til at onanere foran et webkamera. Den østjyske it-konsulent kaldte sig blondeboy og påstod, at han var 14 år gammel.

Danskeren optog seancen på video og oploadede den til en fildelingstjeneste på internettet. Han skrev til pigen, at han ville sende nøgenbilleder til hendes Facebook-venner, hvis hun ikke gik med til en ny sexchat.

Da hun fortsat nægtede, oprettede han falske online-profiler og bombarderede den skræmte pige med grove trusler. For eksempel brugte han på en enkelt dag i august 2010 ni forskellige falske Facebook-profiler til at sende beskeder til hende.

Voldtægt med kosteskaft
I beskederne truede han pigen med vold og drab og udpenslede i detaljer, hvordan han ville sexmisbruge hende.

– Jeg voldtager dig med et kosteskaft, lød det blandt andet

Pigen gik til sidst til sin mor, der kontaktede politiet. Amerikansk politi var derfor allerede på sporet af danskeren, da han kort efter rejste til USA på ferie. Han blev via sin Facebook-profil sporet til en adresse i New York og anholdt.