Sammenstød i Kairo efter fodboldmassakre

Egyptiske demonstranter forsøger at nå frem til indenrigsministeriet, mens stoppes af politiet med tåregas.

Tåregas og stenkast præger Tahrir pladsen. Demonstrationerne er kommet som reaktion på katastrofen på fodboldbanen i Port Said, hvor 74 blev mistede livet (Foto: AP/Khalil Hamra)
Tåregas og stenkast præger Tahrir pladsen. Demonstrationerne er kommet som reaktion på katastrofen på fodboldbanen i Port Said, hvor 74 blev mistede livet (Foto: AP/Khalil Hamra)

Egyptisk politi skyder torsdag aften med tåregas mod demonstranter, der forsøger at nå frem til indenrigsministeriet for at udtrykke deres vrede over uroligheder ved en fodboldkamp, der kostede mindst 74 mennesker livet.

Al Jazeera’s Sue Turton fortæller, at demonstranterne gik mod indenrigsministeriet bygning i nærheden af Tahrir pladsen.

- Der er mindst 120, der er blevet såret i aftenens sammenstød. Det hele sker lige på Tahrir pladsen, mens resten livet går videre i resten af Kairo, fortæller hun.

Demonstranterne råber slagord mod landets militærråd og politiet. Flere er kvæstet under sammenstødet eller har fået skader af at indånde tåregas.

- Dette var ikke en sportsulykke, dette var en militær massakre, råber demonstranterne.

Tåregas vs sten
Politiet, der er klædt i sorte kampuniformer, har blokeret vejen, der fører hen til indenrigsministeriet og skyder med tåregas.

Demonstranterne svarer igen ved at kaste med sten.

Baggrunden er de blodige sammenstød mellem spillere og publikum under en fodboldkamp onsdag i byen Port Said. Først for sent var politi og soldater i stand til at skille parterne.

Mindst 74 blev mast, tævet eller stukket ihjel.

Mange fodboldfans blandt demonstranterne
Blandt demonstranterne i Kairo er hundredvis af tilhængere af det ene fodboldhold, Al-Ahly, der er klædt i t-shirts og vifter med flag i klubbens farver.

De har fået følgeskab af andre fodboldklubbers tilhængere og kritikere af militærrådet.

Premierminister Kama al-Ganzuri oplyste tidligere torsdag, at Port Saids guvernør er trådt tilbage, og samtidig er formanden og bestyrelsen for det egyptiske fodboldforbund blevet fyret.