Skudoffer fængslet for stjålne dankort

Gammel kending genkendt af politiet - sigtet for større kreditkortmisbrug

Den 43-årige blev såret af skud i halsen, da en HA-rocker i 2009 affyrede en serie skud ind gennem ruden til restaurant Ban Gaw på Vesterbro, København (Foto: Jakob Jørgensen).
Den 43-årige blev såret af skud i halsen, da en HA-rocker i 2009 affyrede en serie skud ind gennem ruden til restaurant Ban Gaw på Vesterbro, København (Foto: Jakob Jørgensen).

Mange bække små.

En 43-årig herboende algirsk statsborger er i dag fremstillet og sigtet for 33 gange at have brugt stjålne dankort i Københavnsområdet. Misbruget fandt sted i perioden 2. juni 2011 til 17. november 2011.

Ifølge sigtelsen blev det samlede beløb på godt 115.500 kr.

Ved dagens retsmøde dokumenterede anklager, Henning Schmidt, at den sigtede i mindst 16 tilfælde er blevet genkendt på overvågningsbilleder taget i forbindelse med de mange kontant-hævninger.

nægter sig skyldig
Den 43-årige blev varetægtsfængslet i 27 dage.

Han nægter sig skyldig. Ved dagens retsmøde forklarede han, at han lever at bistandshjælp og får udbetalt 6000 kr om måneden.

Ifølge politiet bevæger manden sig i et kriminelt indvandrermiljø, der også frekventeres af folk med tilknytning til byens tunge grupperinger.

Såret af skud i halsen
26. januar 2009 blev algireren skudsåret i halsen, da HA-rockeren Karsten Rendtorff fra gaden affyrede en serie skud ind på thai-restauranten Ban Gaw på Halmtorvet, Vesterbro, København.

Her deltog den nu fængslede 43-årige i et middagsselskab sammen med en af de tunge figurer fra Blågårds Plads samt Ahmad Jamali, der nogle måneder senere blev dræbt af en anden HA-rocker, Lasse Mikkel Thorsen, på Refshalevej bag Christiania.

Det er ikke første gang, algireren sættes i forbindelse med stjålne dankort.

Tilbage i 2004 blev han varetægtsfængslet for tyverier og efterfølgende misbrig af flere dankort samt tyveri af mobiltelefoner.