Færge med flere hundrede passagerer sunket

En færge med cirka 350 passagerer frygtes at være sunket ud for Papua Ny Guinea

En passagerfærge frygtes som følge af dårligt vejr at være sunket ud for Papua Ny Guinea. Færgen, MV Rabaul Queen, medbragte omkring 350 passagerer, ifølge de foreløbige oplysninger.

Rederiet Star Ships, der driver færgeruten, oplyser, at redningsmandskab fra Australien er ankommet til det sted, hvor færgen menes at være gået ned. Star Ships mistede kontakten med færgen klokken 6 torsdag morgen lokal tid (klokken 21 onsdag dansk tid).

- Sandsynligvis skyldes det dårligt vejr. Jeg tror den er sunket, siger rederiets talsmand John Whitney til nyhedsbureauet AFP.

- Der er overlevende. Redningsmandskab fra Australien er fløjet til stedet. Der er endnu ikke nogen meldinger om omkomne, fortæller han.

Ifølge nyhedsbureauet AP udsendte skibet et nødsignal tidligt torsdag morgen. Færgen sejler i rutefart mellem byen Kimbe på øen New Britain og byen Lae i den østlige del af Papua Ny Guinea.

- Rederiet har fortalt os, at de ikke mener, der var nogen udlændinge på skibet. Vores ambassade i Papua Ny Guinea arbejder på at få oplysningen bekræftet, siger en talsmand for Udenrigsministeriet i Australien.

Kimbe er kendt som et attraktivt sted at dykke, og området tiltrækker turister fra hele verden.