Dansk Gaddafi-anholdt i berygtet fængsel

Nu der slut med VIP-husarrest for Pierre Christian Flensborg. Den danske forretningsmand er indsat i et rigtigt mexicansk fængsel

Pierre Christian Flensborg på den røde løber med ekskæresten Jackie-Lee Navarro. (Foto: Mogens Flindt)
Pierre Christian Flensborg på den røde løber med ekskæresten Jackie-Lee Navarro. (Foto: Mogens Flindt)

Danske Pierre Christian Flensborg er overført til et fængsel for hårdkogte fanger, efter at han siden november har siddet i en særlig VIP-husarrest i Mexico City mistænkt i en plan om at smugle diktatorsønnen Saadi Gaddafi til Mexico.

En mexicansk domstol beordrede i går Flensborg og tre andre personer anholdt og sendt til et føderalt fængsel i Veracruz, skriver mexicanske aviser. Det skete, da 80-dages fristen for administrativt at tilbageholde en person uden sigtelse udløb.

32-årige Flensborg, der blev anholdt i Mexico City den 11. november, har over for sine pårørende bedyret sin uskyld. Meddelelsen om, at danskeren er blevet overført til et rigtigt fængsel modtages med bekymring af ekskonen Liza Carlos.

– Vi er meget chokerede og ærlig talt meget bange for, hvad han kan blive udsat for, siger Liza Carlos til ekstrabladet.dk.

Læs: Kilde: Dansker er uskyldig

De mexicanske myndigheder oplyser, at efterforskningen mod Flensborg og tre medanholdte handler om organiseret kriminalitet, terrorisme, menneskehandel, pengevask og dokumentfalsk. En dommer skal nu tage stilling til, om der skal rejses sigtelse mod danskeren - eller om han skal løslades.

Ifølge mexicansk politi var Flensborg, der er partner i et flyveudlejningsfirma i Californien, logistikchef for komplottet, der skulle bringe den libyske Saadi Gaddafi til ferieparadiset Punta Mita på den mexicanske vestkyst under falsk identitet.

Læs: - Pierre er en fantastisk bror

Flensborg blev pågrebet, da han var i Mexico for at opkræve betaling, som planens formodede hovedmand, canadiske Cynthia Vanier, skyldte for leje af et fly, der blev brugt til en 10-dages tur til det borgerkrigshærgede Libyen i juli.

Den formodede plan om at flyve den 38-årige diktatorsøn til et nyt liv i Mexico blev aldrig gennemført. Saadi Gaddafi opholder sig i Niger.

Den danske ambassade i Mexico har tidligere oplyst, at man yder normal konsulær bistand til en fængslet dansker. Alle andre oplysninger er mørkelagt.