Anklager kræver straf til Greenpeace

GPS-aktion mod fiskere skal omkring landsretten. Anklager vil ikke affinde sig med frifindelse af Greenpeace

Anklagemyndigheden vil ikke give fortabt i sagen mod Greenpeace, som monterede GPS-sendere på flere fiskekuttere i Gilleleje.

Forleden frifandt Retten i Helsingør miljøorganisationen, men nu har statsadvokaten anket dommen til Østre Landsret, skriver SN.dk.

Både aktivisten Sebastian Ostenfeldt Jensen og Greenpeace Nordic slap for straf, selv om han gik om bord på skibene uden at få lov.

Statsadvokaten mener, at der var tale om overtrædelse af straffeloven, fordi aktivisten bevægede sig ind på ikke frit tilgængelige steder.

Aktionen skete i 2010. Og GPS-oplysningerne om fiskernes placering i Kattegat førte til en stribe sager mod fiskere, der har fået store bøder for ulovligt fiskeri.

Afsløringen er kun sket takket været Greenpeace, og byretten har i frifindelsen lagt vægt på, at der er stor risiko for, at det ulovlige fiskeri var fortsat, hvis ikke myndighederne var puffet i sving på grund af GPS-aktionen.

- Helt generelt anker vi en sag til landsretten, fordi der er ting i byrettens afgørelse, som vi gerne vil have, at landsretten tager stilling til, siger anklager Pernille Søberg ifølge SN.dk.

Hun ønsker ikke at uddybe årsagen til anken.

I Greenpeace er generalsekretær Mads Flarup Christensen overrasket over, at sagen fortsætter i retssystemet.

- Som byretten sagde, er proportionerne i det, vi gjorde, sammenlignet med fiskernes forbrydelser, så små, at vi skulle være straffri, siger han til SN.dk.