Fyrværkeribatteri fundet ved kollegiebrand

Afskudt fyrværkeribatteri fundet ved udbrændte kollegieværelser

Dele af det afskudte fyrværkeri, der blev fundet neden for kvindens kollegieværelse. (Foto: Jesper Centervall)
Dele af det afskudte fyrværkeri, der blev fundet neden for kvindens kollegieværelse. (Foto: Jesper Centervall)

Årsagen til den brand på et kollegium på Løjtegårdsvej på Amager, der resulterede i, at en kvinde er i livsfare med røgforgiftning, kan være affyringen af et fyrværkeribatteri i umiddelbar nærhed af kvindens værelse.

Det bekæfter vicepolitikommissær i Brandsektionen under Københavns Politi, Bertel Hejlesen, over for ekstrabladet.dk.

- Ja, det er korrekt, at der er fundet et afskudt fyrværkeribatteri i nærheden af kvindens værelse, og at det kan være en mulig brandårsag, siger Bertel Hejlesen.

Læs også:

Kvinde fortsat i livsfare efter kollegiebrand

Vidner cementerer denne teori.

- Vi har flere vidner, der fortæller, at de har set fyrværkeri blive afskudt i nærheden af kvindens værelse umiddelbart op til banden, og derfor skal denne teori efterprøves, siger Bertel Hejlesen til ekstrabladet.dk.

To kollegieværelser udbrændte ved branden, men det andet værelse var ubeboet.

Kvinden, der endnu ikke er identificeret, havde pådraget sig 3.-gradsforbrændinger i ansigtet og på den en hånd, men var søgt ud på kollegielejlighedens toilet, hvilket formodentlig reddede hende fra at blive brændt ihjel i det overtændte værelse.

Hun blev reddet ud fra toilettet af en røgdykker og ligger nu i trykkammer på Rigshospitalet, hvor hun behandles for en livstruende røgforgiftning.

Kvinden havde flere dyr i sin kollegielejlighed, og flere af dem omkom i flammerne.

- Jeg ved, at en kat omkom, men der var flere bure i kollegielejligheden, så flere dyr kan være omkommet, siger beredskabschef ved Tårnby Brandvæsen, Henning Vestergaard til ekstrabladet.dk.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger skal op mod 13 dyr være omkommet i branden. Det drejer sig - ud over en kat - sig om en hund, skildpadder, parakitter og flere andre dyrearter.

Kvindens pårørende er endnu ikke underrettet.

Ved du noget, så tip os på sms eller mms på 1224 (koster alm. sms-takst) eller mail til 1224@eb.dk.