Såret dansk soldat skal hjem til Danmark

En dansk soldat skal hjem til behandling i Danmark, efter at han tirsdag blev såret af skud i Afghanistan

En dansk soldat i Afghanistan skal nu hjem til Danmark for at blive behandlet for de skudsår, han fik, da han tirsdag blev såret af skud under en patrulje i den uroplagede Helmandprovins.

- Han har fået renset sine sår, og det er gået godt. Og så har han nogle skudsår, som han efterfølgende skal behandles for. Derfor har lægerne besluttet, at han skal hjem til Danmark, siger Erik Bøttger, presseofficer hos Hærens Operative Kommando.

Soldaten skulle efter planen hjem i februar alligevel, og det har også spillet ind på beslutningen om at sende ham hjem med det samme, fortæller presseofficeren.

Soldaten er ikke alvorligt såret, og hans nærmeste pårørende er blevet underrettet.

Den danske soldat var på patrulje i nærheden af patruljebase Clifton i Helmandprovinsen, da hans enhed blev ramt af skud fra håndvåben og af raketter.

Soldaten modtog førstehjælp på stedet og blev kort tid efter fløjet til felthospitalet i Camp Bastion.

Den sårede soldat kommer fra kampvognsdelingen udsendt af Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Det er 11 dage siden, at en dansk soldat og en sundhedsfaglig medarbejder blev såret af skud i Afghanistan under en helikopterflyvning.

Begge de sårede slap dog godt fra episoden.

De danske soldater er ved at overgive mere af den militære kommando til afghansk militær og politi, inden de danske kamptropper skal være ude af landet ved udgangen af 2014.