Dobbelt trafikdrab koster 10 års fængsel

Et bandemedlem, som også handler med narko, har kørt to mennesker ihjel. Han får nu 10 års fængsel for udåden.

En narkohandler fra det vestlige Aarhus har nu fået sin straf, efter han en sommernat sidste år omtåget af amfetamin trådte sømmet i bund i en BMW og torpederede to unge mænd og slog dem begge ihjel.

Retten i Randers takserede tirsdag udåden til 10 års fængsel, og gerningsmanden, Minh Thuan Thai, frakendes også sin førerret i otte år.

Den 35-årige dømte mand er ifølge politiet medlem af det kriminelle netværk Trillegårdsbanden.

Han var høj på bevidsthedsudvidende stoffer, da han kort før midnat 19. juli kom drønende med mindst 150 km/t på Århusvej ved Grenaa.

Den hensynsløse kørsel på landevejen endte brat, da han ramlede direkte ind i personbilen, hvor de to 20-årige mænd sad i kabinen. Deres liv stod ikke til at redde.

Dødsulykken er uagtsomt manddrab, mener Retten i Randers, som også dømmer narkohandleren Minh Thuan Thai for sin omgang med et større parti af det stærkt vanedannende og ulovlige amfetamin.

Ifølge politiet har han handlet med 25 kilo af narkotikaen sammen med en stribe andre kriminelle fra Djursland, men han blev dog kun dømt for noget af mængden.

Blandt de påståede medgerningsmænd til narkohandlen er otte "mindre fisk" allerede dømt.

To af dem har fået behandlingsdomme, mens de øvrige seks i den østjyske speedring er idømt mere end 15 års fængsel tilsammen.

Trods to liv på samvittigheden er der ifølge sagens anklageskrift ikke meget, der tyder på, at den 35-årige Minh Thuan Thai er blevet klogere siden sin narkopåvirkede dødskørsel i juli sidste år.

Under to måneder efter det dobbelte trafikdrab blev han igen stoppet af politiet på Århusvej, og igen var han ifølge politiet påvirket af amfetamin.

Bandemedlemmet har siden september sidste år siddet varetægtsfængslet i sagen, men heller ikke det har forhindret ham i at begå yderligere kriminalitet.

Som sagens fjerde forhold er han nemlig tiltalt for at have ringet fra en mønttelefon i Aarhus Arrest for at true et kvindeligt vidne i sagen.