Busulykke: En dræbt, flere børn kvæstet

En bus fra børnehave med 40 børn kørte ud over en skrænt efter et sammenstød med en bilist, der blev dræbt

En voksen blev fastklemt ved ulykken, formentlig chaufføren.(Foto: Kenneth Meyer)
En voksen blev fastklemt ved ulykken, formentlig chaufføren.(Foto: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Der blev slået katastrofealarm i Nordsjælland efter en buslykke i eftermiddag. En bilist er bekræftet dræbt efter et sammenstød med en bus med børnehavebørn.

Bussen med cirka 40 børn fra en børnehave i København er kørt ud over en skrænt ved Damsholtevej, hvor Istedrødvejen føres på en bro over Damsholtevej. Foruden buschaufføren var der fem pædagoger med børnene.

Se fotos fra dødsulykken

Børnene kommer fra Østerfælled Børnehus på Borgmester Jensens Allé på Østerbro, oplyser Københavns Kommune. Forældre til børn i institutionen kan ringe på telefon 35431074 eller møde personligt op på institutionen.

Bussen er kørt fra Istedrødvejen ud over en cirka fire meter høj skrænt og ned på Damsholtevej. Bussen ligger på siden på asfalten.

Børn køres uforsvarligt rundt i busser
Modkørende bilist dræbt
Der meldes om en del kvæstede og en dræbt modkørende bilist i en Mini Cooper, der muligvis var i færd med en overhaling, da den ramte bussen.

Region Hovedstadens vagtcentral oplyser til ekstrabladet.dk, at der er meldinger om op til 20 kvæstede.

Kl. 17.15 oplyste vagtleder Palle Rugaard, Regionens vagtcentral, at der var sendt 20 ambulancer til ulykken:

- Der er kørt 10-12 patienter til hospitalerne. Tre af dem er kørt til Rigshospitalets traumecenter, oplyser vagtchefen.

- En del bliver kørt til tjek på hospitalerne siddende i bus, fordi de tilsyneladende ikke er kommet noget til, men der følger en ambulance med bussen, oplyser vagtcentralen.

Operativ leder Pernille Hvolbøl, Regionens vagtcentral, oplyste kl. 17.30, at 31 patienter køres i to busser til undersøgelse på skadestuen på Hillerød Sygehus, 10 i den ene bus, 21 i den anden.

- En læge har tilset dem på stedet og skønner, at de kun er let tilskadekomne eller forskækkede, siger Pernille Hvolbøl til ekstrabladet.dk.

Mindst otte børn på sygehuset
Henrik Suhr, Nordsjællands politi, oplyste klokken 16.15, at otte børn foreløbig var kørt på sygehuset i Hillerød og at redningsmandskab arbejdede med at frigøre en fastklemt voksen i bussen.

Politiet kan endnu ikke sige noget om de kvæstedes tilstand. En personbil var involveret i ulykken, oplyser ekstrabladet.dk´s mand på stedet. Det var en modkørende bilist, der ramte bussen.

Politiet har bekræftet, at bilisten er dræbt. Bilen er helt knust og dækket med et hvidt lagen, oplyser ekstrabladet.dk´s mand på stedet.

Tre ambulancer med kvæstede fra ulykken er kørt til Rigshospitalet. ekstrabladet.dk´s mand på stedet oplyser, at ambulancer med de alvorligst kvæstede er kørt med politieskorte.

Læs også:

Busulykke: Lægehelikopter kunne ikke flyve

Flere børn er samlet i et hus i nærheden, hvor beboeren, politi og reddere trøster de chokerede små.

Pressechef Casper Dall, Københavns Kommune, bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at det er en udflytterbørnehave fra Københavns Kommune, der er involveret.

- Vi har haft 10-15 personer fra kommunen i gang med at kontakte forældrene direkte siden ulykken, siger Casper Dall.

- Vi har kriseberedskab klar i børnehaven, hvor der er psykologer til stedet, siger Casper Dall.

Trøster børnene
ekstrabladet.dk har talt med beboerne i huset, der ikke har overblik over situationen, men oplyser, at de børn, der er hos hende ikke er kommet alvorligt til skade. De har fået skrammer og er rystede og kede af det og bliver trøstet af voksne.

- Bussen er kørt ud over skrænten og ligger nu på siden ved viadukten. Børnene er samlet på en gård i nærheden, hvor Falck tjekker dem. Redningsmandskab er ved at skære en fri fra bussen, formentlig chaufføren, siger ekstrabladet.dk´s mand på ulykkesstedet.

Bussen var på vej mod København, da ulykken skete.

- Børnene klynkede
Beredskabschef Jesper Djurhuus fra Rudersdal-Hørsholm Brandvæsen siger, at børnene var ude af bussen, da brandvæsenet kom frem:

- De var stille, klynkede og frøs, siger Jesper Djurhuus. Brandvæsenet sendte syv køretøjer med 22 brandfolk til ulykken.

Alarmcentralen hos Københavns Brandvæsen bekræftede, at der er sendt 'mange' ambulancer og redningskøretøjer til ulykken.

Vagtchef Erik Gøtje Larsen, Københavns politi, bekræfter, at Københavns færdselspoliti har sendt motorcykler til færdselsregulering på stedet.

- Vi har sendt 16 ambulancer og to lægevogne. Desuden har vi rekvireret en redningshelikopter fra Flyvevåbnet til at hjælpe os, oplyste vagthavende på Region Hovedstadens vagtcentral kort efter ulykken.

Flyvertaktisk Kommando oplyser, at den tilkaldte redningshelikopter ikke nåede på vingerne før politiet aflyste den, fordi der var kontrol over situationen.

Ved du noget så tip os på 1224 sms/mms (det koster alm. smstakst) eller på mail 1224@eb.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+