Forsøgte at bytte stjålne togkort til kontanter

Politiet offentliggør nu en video med en ung indbrudsmistænkt

Denne unge mand er efterlyst efter et indbrud. Foto: Overvågningsvideo
Denne unge mand er efterlyst efter et indbrud. Foto: Overvågningsvideo

En ung mand tænkte måske ikke på, at kameraerne rullede, da han forsøgte at omsætte nogle stjålne togkort til kontanter på hovedbanegården i København.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser ham nu i forbindelse med et indbrud på en institution i Lindknud i nærheden af Brørup. Ved indbruddet blev der stjålet en del togkort og bærebare PCer, fladskærms tv, spillekonsoller og dankort for over 90.000 kr. i alt.

Dankortet er efterfølgende blevet misbrugt i flere hæveautomater i Vejle, hvor der er hævet for i alt 16.000 kroner.

Politiet har allerede fået nogle henvendelser og tips om hele to navngivne personer, som den efterlyste kan være identisk med, men de vil stadig gerne have henvendelser.

Sket i juledagene
Indbruddet skete på døgninstitutionen enten efter klokken 21 selve juleaften eller før klokken 6 om morgenen 1. juledag. Lige præcis på dette tidspunkt var institutionen ubemandet, hvilket den ikke er særligt ofte.

- Derfor er vi rimelig sikre på, at det er nogen, der har insiderviden. Enten unge mennesker, der går der, har gået der eller kender nogen derfra, fortæller vicepolitiinspektør Jan Lambertsen, Lokalpolitiet i Vejen, til ekstrabladet.dk.

Politiet er også meget interesseret i tyvekosterne, der blandt andet tæller fem bærbare computere og fladskærms tv fra institutionens undervisningslokale og flere spillekonsoller.

- Der må være nogen, der ved, hvor tyvekosterne er, når så mange ting forsvinder på en gang, siger Jan Lambertsen.

Hvis du ved noget om indbruddet i Lindknud eller kender den unge mand fra videoklippet, så kan lokalpolitiet i Vejen kontaktes på telefon 76 11 14 48