Levakovic dømt for indbrud og vild biljagt

Jimmi Levakovic blev fængslet selve juleaftensdag

Jimmi Levakovic er netop blevet dømt for indbrud og hensynsløs kørsel. Foto: Kristian Linnemann
Jimmi Levakovic er netop blevet dømt for indbrud og hensynsløs kørsel. Foto: Kristian Linnemann

Et af medlemmerne af den berygtede sigøjnerklan Levakovic har fået føjet endnu en plet til straffeattesten.

Jimmi Levakovic blev, ifølge sagens anklager Samra Sikander fra Vestegnens Politi, idømt tre måneders fængsel i Retten i Glostrup i fredags for et indbrudsforsøg, en mindre overtrædelse af våbenloven, et indbrud i Søborg lillejuleaften og for hensynsløs kørsel, da han og fire medskyldige omdannede Søborg til en racerbane og forsøgte at flygte fra politiet efter indbruddet.

Læs også: Levakovic anholdt efter vild biljagt

23-årig Jimmi Levakovic modtog dommen og blev løsladt til senere afsoning.

- Det var kun en diskussion om, hvor meget han skulle have. Han startede jo med at tilstå juleaftensdag i håb om at blive løsladt. Men han var mandfolk nok til at stå ved det, siger hans forsvarer Laue Traberg Smidt til ekstrabladet.dk.

Læs også: Jul bag tremmer for Levakovic

Også et andet klanmedlem blev varetægtsfængslet samme dag. Han blev dog løsladt 11. januar, og hans sag er endnu ikke berammet.

Indbruddet skete i en lejlighed i Søborg, mens ejeren var på juleferie, og tyvene løb blandt andet med nogle smykker, som er i politiets varetægt. Det samlede udbytte er dog endnu ikke gjort op. Efter indbruddet flygtede fem personer i en rød Ford Escort, men da en patruljevogn fik mistanke til dem, trykkede de speederen i bund ad Søborg Hovedgade og var også oppe på cykelstien, før de slap fra politiet.

Læs også: Jimmi Levakovic: Politiet giver os ikke en chance

Men ved Maglegårds Allé kørte flugtbilen ind i en Toyota med en mor og hendes fire børn og endte derefter i en klynge træer, hvor politiet kort efter kunne sætte kløerne i Jimmi Levakovic og det andet familiemedlem på 48 år. Tre andre forsvandt. Moren og børnene, der var i den påkørte bil, slap med knubs.

Jimmi Levakovic er tidligere dømt for blandt andet tyveri og ulovlig våbenbesiddelse.