Voldsdømt far flygtet fra retten

Efter en to på to års fængsel for mishandling af sin kone og børn stak 41-årig af fra retten

Gennem otte år mishandlede han sin kone og børn med slag, lussinger, kvælertag og pisk med et nittebælte.

Nu har den 41-årig mand fået sin straf: Retten på Frederiksberg idømte ham fredag to års fængsel samt en udvisningsdom, som sender ham tilbage til Syrien, hvor han er født og opvokset.

Men først skal politiet fange manden. Da retten afsagde sin dom, var han sporløst forsvundet fra retsbygningen.

Ifølge sin forsvarer, som ankede dommen til landsretten, var han formentligt taget til lægen på grund af et skrantende helbred.

Den mystiske forsvinden gjorde ikke et godt indtryk på dommeren, som svarede igen med en varetægtsfængsling in absentia.

Udvist i 12 år
Ifølge dommen får den syriske mand også forbud i 12 år mod at rejse ind i Danmark.

- Han er uønsket af sin hustru og sine børn, og han er uønsket af det danske samfund, sagde anklager Søren Harbo i retssalen.

Ifølge anklageren handler hele voldssagen om en ung teenagepige, der havnede i et arrangeret ægteskab med en ældre mand, som efterfølgende styrede, kontrollerede og nedbrød hendes liv med jævnlig vold og mishandling.

- Der er ingen formildende omstændigheder i sagen. Ingen. Absolut ingen. Det er grusomt, siger anklager Søren Harbo.

- Der er tale om decideret tæsk af en psykologisk underkuet hustru, tilføjer han.

Uddannet jurist
Den 41-årige mand er født og opvokset i Syrien, hvor han tog en uddannelse som jurist og siden blev chef for et rejsebureau. Han kom her til landet tilbage i 1999.

Forvaret, som krævede fuldstændig frifindelse, lagde vægt på, at der var berettiget tvivl om beviserne, og det skulle komme den tiltalte til gode.

Blandt andet kan det undre, at hustruen ikke tog flere gange på skadestuen efter de hævdede voldsepisoder, sagde forsvarsadvokaten.

Den nu dømte mand afviste selv alle anklager:

- Jeg har det psykisk dårligt på grund af de her påstande. Alt det, der foregår, er et forsøg på at forhindre mig i at se mine børn, sagde han i retten ved hjælp en tolk

- Jeg har slet ikke gjort noget af det, som er nævnt i retten. Der er ikke nogen beviser på, at jeg har gjort noget, tilføjede han.

Hustruen, der i dag bor på en hemmelig adresse, beskrives som kaotisk og krisepræget. Hun har forsøgt at genoptage børnenes dagligdag med skole og børnehave.