Oddset-Jannis datter: Håber jeg kan tilgive min far

Familie dybt splittet: Mor anklaget for bedrageri - far leverede beviser til politiet - i dag fortsætter retssagen, hvor faren skal vidne

Janni Christensen sammen med sin datter Nathalie. Foto: Tariq Mikkel Khan
Janni Christensen sammen med sin datter Nathalie. Foto: Tariq Mikkel Khan

Verden ændrede sig for Janni Christensens 15-årige datter Nathalie, da hendes mor blev sigtet for åger mod en gammel mand og varetægtsfængslet i november forrige år.

Læs også: Det er hun tiltalt for

Endnu værre blev det, da hun fandt ud af, at det var hendes far, der havde lavet nogle belastende lydoptagelser, der er en væsentlig del af politiets skyts mod hendes mor.

Familien er nu dybt splittet med Janni Christensen og Nathalie på den ene side og Jannis eksmand Kim Holmegaard Christensen og deres søn Victor på den anden.

HØR OGSÅ: Lydoptagelserne, der kan fælde Oddset-Janni

I dag skal Kim Holmegaard Christensen og Victor afgive forklaring i Københavns Byret, hvor straffesagen mod Janni Christensen og to medtiltalte fortsætter.

Kunne ikke tale
Janni Christensen nægter sig skyldig i anklagerne om, at hun og de to andre skulle have narret et millionbeløb fra en ældre mand, der nu er død.

Læs også: Veninder: Sådan er Janni bag facaden

Da Janni Christensen blev varetægtsfængslet, kom Nathalie til at bo hos sin moster.

- Der ændrer min verden sig fuldstændig. Min næreste, den eneste, jeg stoler rigtigt på, bliver taget fra mig. Og jeg skal til at indrette mig på en helt anden hverdag, fortæller hun.

Hun gik fra at have sin mor at tale med hver dag til næsten ingenting.

- Jeg ved slet ikke, hvad der foregår. På det tidspunkt, hvor hun skal i retten for at se, om hendes fængsling skal forlænges, får jeg lov til at kramme hende, og så var det farvel igen. Men det var stadig bedre end ingenting, fortæller Nathalie.

I de første måneder måtte hun kun besøge sin mor en time om ugen sammen med Janni Christensens daværende kæreste, Jes Høgh, og besøgene var overvåget af politiet, fordi Janni Christensen havde brev- og besøgskontrol.

Først juleaften blev brev- og besøgskontollen ophævet, så Nathalie måtte komme flere gange om ugen uden overvågning. Så hun fik pludselig et meget nært kendskab til fængselsvæsnet.

Jul i fængsel
- Det var rigtig mærkeligt. Så kommer man gennem tremmer for at se hende og bliver visiteret først. Men hun sad et rigtig godt sted. De tog sig godt af mig, fortæller Nathalie, der også fik lov til at se Janni juleaften om dagen.

Læs også: Jannis eksmand: Derfor lavede jeg lydoptagelserne

- Det er ikke det samme. Men det var godt for mig. Juleaften er bare ikke det samme uden ens mor. Hun sad bare og kiggede ind i en væg, fortæller Nathalie, der stadig godt kan mærke på sin mor, at varetægtsfængslingen har tæret på hende, selvom det efterhånden er lang tid siden, hun blev løsladt. Blandt andet har hun det skidt med at sove alene.

- Hvis din mor bliver dømt, så vil du stadig være der for hende?

- 100 procent. Hun betyder så meget for mig og jeg vil være der lige meget hvad.

- Og vil du kunne tilgive din far?

- Det har jeg spurgt mig selv om rigtig mange gange. Men jeg tror godt, at jeg kan tilgive ham. Man skal ikke gå og være uvenner. Hvis han kommer med en rigtig god undskyldning og lover mig, at han stopper med at koncentrere sig så meget om min mor, så vil jeg tilgive ham til enhver tid, fastslår Nathalie, der dog ikke ønsker at have kontakt til ham fremover.

Nathalie har ikke overværet nogen af retsmøderne i sagen mod sin mor, fordi hun formentlig også selv skal indkaldes som vidne. Der ventes at falde dom i sagen til maj.

1 af 2 Foto: Ole Steen
2 af 2 Janni Christensen sammen med sin datter Nathalie. Foto: Tariq Mikkel Khan