Vidne til tog-drama: - Ofret ville skære halsen over på os

Stor uenighed i retten om, hvad der skete den dag, en mand blev skubbet ud på togskinnerne.

Det var angiveligt en episode mellem ofret og en kvinde, der stod på samme perron, der ledte op til, at manden havnede på skinnerne på Langgade s-togsstation i Valby.

Der er dog ikke enighed mellem de to parter om, hvordan episoden udspillede sig.

- Jeg følte mig truet
Kvinden, der netop har afgivet vidneforklaring i retten, fortæller, at manden der blev skubbet ud på skinnerne, havde truet hende forinden. Det var derfor, hun havde ringet til sin eksmand og ekssvigermor efter hjælp.

- Han lignede en, der var på stoffer eller havde drukket. Han gik ind i min barnevogn. Han lavede halshugningstegn og sagde: 'jeg skærer halsen over på jer', siger vidnet, der oplyser, at hun blev meget bange og gik i panik, da hun tidligere har været ude for et overfald, mens hun var gravid.

Det er dog ikke samme forklaring ofret kommer med.

- Hun stod i vejen
I sin vidneforklaring fortæller manden, at der står en kvinde på perronen, da han kommer op. Hun står angiveligt med en barnevogn foran rejsekortsautomaten og spærrer vejen, så han ikke kan komme derhen.

- Jeg gav hende en fuck finger, hvilket er en uhøflig gestus. Men jeg var i forvejen lettere irriteret på grund af noget andet. Og så stod hun i vejen og blokerede en tom perron, siger manden i sin forklaring i retten.

Manden forklarer, at han har fået lidt at drikke den dag. Han mener, at der er tale om en eller to øl.

De to forklaringer i retten stemmer ikke overens, men efterspillet blev, at manden blev skubbet ned på togskinner, og var tæt på at blive ramt at et tog.

Ville give en lærestreg
Den 20-årige gerningsmand har tidligere i dag tilstået i retten, at det var ham, der skubbede manden den 17. juli 2011. Han fortalte, at han blev ringet op af kvindens eksmand, der fortalte ham, at hun var i fare på stationen, og at han skulle tage derhen, da han ikke selv kunne.

- Min plan var at give ham en lille lærestreg, at jeg måske skulle give ham en flad eller tale med ham. Men jeg overreagerede, siger den tiltalte 20-årige.

Tjekker arme og ben
Det første ofret kan huske, efter han blev skubbet ned på skinnerne er, at han kiggede på sin krop for at se, om han stadig havde sine arme og ben

- Men jeg kan ikke huske særligt meget, for jeg var meget omtumlet. Jeg kan slet ikke huske nogen lyde, jeg kan kun huske billeder i brudstykker. Der kom blod fra mit baghoved, og jeg følte en trykken for brystet, der hvor han havde skubbet mig, fortalte manden i retten.

Ekstra Bladet følger sagen.