- Ja, jeg skubbede ham

20-årig mand erkender, at han skubbede mand ned på togskinner

- Jeg skubbede ham med begge arme, men det var ikke meningen han skulle falde ned på skinnerne, og jeg så heller ikke noget tog.

Sådan lyder det fra den 20-årige mand, der er fremstillet ved retten på Frederiksberg, hvor han er tiltalt for grov vold og for hensynsløst at have bragt en ung mands liv i fare.

Den 20-årige erkender sig delvist skyldig. Han erkender, at han skubbede ham, men mener ikke, at det er grov vold.

Jeg overreagerede
Den tiltalte fortæller i retten, at han var på stationen fordi, han ville hjælpe en vens kone. Hun stod angiveligt på Langgade Station i Valby med tåre i øjnene og pegede på den unge mand, der herefter havner på togskinnerne.

- Min plan var at give ham en lille lærestreg, at jeg måske skulle give ham en flad eller tale med ham. Men jeg overreagerede, siger den tiltalte 20-årige.

Tæt på døden
Ifølge anklageskriftet skubbede den 20-årige offeret kraftigt i brystet med begge hænder, så han faldt ud over perronkanten og en meter ned på sporet, hvor han slog baghovedet mod skinnerne.

Han lå fortumlet på skinnerne, og blot syv sekunder inden S-toget bragede forbi manden med 40-50 km/t, nåede ofret at flytte sig fra skinnerne, og undgik derfor at blive ramt af toget.

Ekstra Bladet følger retssagen i dag.