Våbenlager i kommunal ungdomsklub

Efter et groft knivstikkeri nytårsnat i Tingbjerg fandt politiet et våbenlager i den kommunale ungdomsklub

Det var en lille, men meget farlig Scorpion maskinpistol som denne, der blev fundet i ungdomsklubben.(Foto: Jesper Stormly Hansen/Polfoto)
Det var en lille, men meget farlig Scorpion maskinpistol som denne, der blev fundet i ungdomsklubben.(Foto: Jesper Stormly Hansen/Polfoto)

Da to polske mænd nytårsnat blev stukket ned af en flok indvandrere i Tingbjerg, stormede politiet den kommunale ungdomsklub på Ruten.

Her fandt politiet en Scorpion maskinpistol, en skarp håndgranat og en pistol samt ammunition.

- Jeg kan bekræfte, at våbnene blev fundet under en ransagning i klubben. Vi kan endnu ikke sigte konkrete personer for besiddelse af våbnene, men leder efter spor som fingeraftryk og dna på dem, siger politikommissær Hans Erik raben, drabssektionen.

- Hvad mener du om, at en kommunal ungdomsklub bliver brugt som skjulested for skydevåben ?

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Hans Erik Raben.

Var i livsfare
Kl. 04.03 nytårsnat blev to polske mænd overfaldet med slag og spark og stukket med knive af en gruppe unge indvandrere, formentlig under et skænderi. Det skete på p-pladsen på Ruten.

Den ene polak blev stukket tre gange i ryggen og var i livsfare. Lægerne på traumecenteret drænede 1,1 liter blod fra hans brysthule.

Den anden polak blev stukket to gange i kroppen i venstre side over hoften.

Gruppen af gerningsmænd flygtede ind i ungdomsklubben på Ruten, som tidligere har været ransaget af politiet flere gange. Lyset blev slukket, men politiet stormede klubben og hentede fem anholdte ud.

Fire af dem blev fremstillet i grundlovsforhør søndag aften, men dommeren opretholdt kun anholdelsen over dem i tre døgn, mens politiet forsøger at samle flere beviser.

Politiet kender endnu ikke motivet til det voldsomme overfald: - Vi har en idé om det, men det er ikke fastlagt, siger politikommissær Hans Erik Raben.

Våben skjult på loftet
Da politiet ransagede ungdomsklubben efter knivene, som efter hvad ekstrabladet.dk erfarer, er fundet, dukkede de farlige våben ikke op.

Men politiet besluttede at tilkalde det særlige ransagningshold, som er specialister i at søge efter skjulte genstande, og betjentene fandt de tre farlige våben skjult under loftet i klubben.