Annonce:
Annonce:

Truede fætter med pistol

Fætter-opgøret i Randers: Efter snigersex-episode med fætterens kone blev han truet med pistol af den rasende fætter

Fætteropgøret i Randers går flere år tilbage. I december kulminerede det med bilbomben i Randers. (Foto: Ernst van Norde)
Fætteropgøret i Randers går flere år tilbage. I december kulminerede det med bilbomben i Randers. (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Krimi
Annonce:

Det er ikke just familieidyl, der har præget forholdet mellem de to fætre fra Randers, hvor den ene nu er sigtet for at forsøge at dræbe den anden og dennes treårige datter med en bilbombe juleaften.

En gerning, der angiveligt er kulminationen på flere års dybt had. Et had, der også har ført til, at den nu sigtede fætter, KJ, i 2010 fik en dom for alvorlige trusler mod sin fætter.

En sen aften i marts 2010 opsøgte KJ fætteren LJM til en familiefødselsdag. Med sig havde han en sort legetøjspistol, som han truede LJM med. Først tog han ladegreb på pistolen og overbragte herefter den forskrækkede fætter budskabet: ’Så er det nu, L.’

LJM vidste angiveligt ikke, at det blot var en legetøjspistol og frygtede for sit liv. Derfor meldte han episoden til politiet. Det viser dombogen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i. KJ tilstod episoden og blev i oktober 2010 idømt 20 dages betinget fængsel.

Læs også: Drabsforsøg med bilbombe

Indgår i efterforskningen
Det er langtfra den eneste kontrovers, der har været mellem de to mænd. Episoden med legetøjspistolen fandt nemlig sted efter, at LJM var blevet tiltalt for at have sneget sig til sex med KJ’s kone.

Desuden er LJM blev passet op på gaden, hvor en asiatisk udseende mand tildelte ham to knytnæveslag i ansigtet. Et overfald, som politiet ikke har fundet belæg for at forbinde med striden mellem de to ærke-randrusianske fætre.

Sex-sagen og trusselsagen indgår i efterforskningen hos Østjyllands Politi, som derudover afviser, at KJ har en registreret kriminel baggrund:

– Vi kender manden, men ikke for noget alvorligt. Vi har intet på ham ud over trusselsdommen, der forbinder ham med en kriminel løbebane eller en kriminel fortid, siger vicepolitiinspektør Michael Weiss.

Annonce:

Læs også: Fætter sigtet i sag om bilbombe

Holder beviser hemmelige
Onsdag blev den 41-årige KJ varetægtsfængslet i fire uger. En beslutning, som hans forsvarsadvokat straks kærede til landsretten, der torsdag stadfæstede afgørelsen.

Hvilke beviser, der ligger til grund for fængslingen, vil politiet ikke ud med.

– Vi fandt nogle ting, som bestyrkede vores mistanke mod manden, forklarer Michael Weiss.

Lige nu venter politiet stadig på de tekniske undersøgelser af bilen og bomben:

– Vi ved stadig ikke, hvilken type bombe der var tale om, eller hvordan den blev udløst. Teknikerne er ikke færdige med deres undersøgelser. Det bliver de nok først i det nye år.

De afviser, at KJ har en uddannelse, der giver ham særlige forudsætninger for at fremstille bomber.

Ekstra Bladet var torsdag i kontakt med LJM, der ikke ønsker at svare på spørgsmål:

– Det er jeg ikke interesseret i. Jeg vil ikke i avisen, svarede han kort.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: