14-årigt knivoffer: Frygtede jeg skulle dø

14-årige Nicklas Lillelund taler ud nu om det knivoverfald, som han frygtede ville koste ham livet

14-årige Niklas Lillelund blev stukket ned af en 16-årig dreng. Foto: Per Rasmussen
14-årige Niklas Lillelund blev stukket ned af en 16-årig dreng. Foto: Per Rasmussen

- I mange timer efter, jeg var stukket ned, frygtede jeg, at jeg skulle dø. Jeg sagde til min mor, at hun skulle hilse min far og min storebror, hvis jeg ikke overlevede. Jeg sagde også, at jeg elskede dem.

På tredje døgn er 14–årige Nicklas Lillelund indlagt på sygehuset i Slagelse efter et brutalt knivoverfald tirsdag aften i Gelsted nord for Næstved.

- Jeg har ikke sovet siden overfaldet. Hver gang, jeg er lige ved at slumre ind, ser jeg hans syge øjne for mig – og alt blodet. Så bliver jeg lysvågen igen. Jeg kan simpelthen ikke glemme det øjeblik, da han stak en springkniv i ryggen på mig, fortæller Nicklas til Ekstra Bladet, da vi besøger ham på kirurgisk afdeling sammen med hans far Ole Frederiksen.

LÆS OGSÅ: Uvenskab mellem drenge endte med knivstikkeri

Drengen afviser, at blodbadet var et jalousiopgør om pigen Amanda, som er kæreste med den sigtede 16–årige O.S.

Men han erkender, at han har haft et tæt forhold til pigen – og at en fejlsendt sms til hende lige efter jul kan have udløst dramaet, der nær havde kostet ham livet.

Nicklas Lillelund fortæller også, at den nu fængslede O. S. en halv time før knivoverfaldet, kastede en stor gasbetonsten ind gennem ruden i en lejlighed, hvor han opholdt sig sammen med to af sine venner.

- Men politiet havde ikke tid til at komme, siger han.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag