Annonce:
Annonce:

TV: Dorte udsat for stalking dag og nat

Dorte Broberg er en af de mange, der hver dag må leve med at blive stalket

Dorte Broberg med sin søn Peter. Foto: Privat
Dorte Broberg med sin søn Peter. Foto: Privat
Annonce:
Følg Krimi

Hør autentiske telefonsvarerbeskeder fra stalkere i promotionsvideoen for det ny program 'Forfulgt' om stalking, der kører på TV3 til foråret, i videoen herover.

'Nå, nu skal du med mor hjem og vaske sperm af væggene....'

Så kontante og følelseskolde var ordene fra Dorte Brobergs eksmand til deres kun 2-årige datter, Anna, da hun hentede hende efter weekend-samvær med hendes far.

Han har stalket Dorte dagligt, lige siden hun sluttede deres forhold i oktober sidste år.

Sendt op til tre hundrede sms'er om dagen, der svingede fra modbydelige til kærlige. Kastet med sten efter Dortes hoved. Overfaldet hendes store sønner. Flænset datterens rullekuffert og ødelagt hendes nye tøj. Og gået fløjtende rundt om deres hus i timevis, mens han råbte luder og kælling efter Dorte.

Annonce:

Han er én blandt mange - fortrinsvist mænd - der hver dag stalker deres ofre og gør deres liv til et levende helvede af angst.

Et nyt lovforslag skal efter planen gøre livet nemmere for stalkingofre, og TV3 sætter nu fokus på problemet i dokumentarserien 'Forfulgt', som kommer på kanalen til foråret, ligesom ekstrabladet.dk bringer en række artikler om emnet i samarbejde med TV3.

For Dorte har stalkingen betydet, at hun er blevet fyret som dagplejemor efter 24 år, fordi det er for farligt at have andres børn i hendes hjem, og hun må heller ikke længere være aflastning for en dreng med downs syndrom, som er kommet i hendes hjem i ti år.

- Jeg har intet tilbage i mit liv, siger hun.

Frostsår om munden
Lige nu har Dorte og hendes børn fred. Men det kan være en stakket frist. Freden skyldes nemlig, at eksmanden netop nu er fængslet for chikane og vold mod hende og hendes børn.

Annonce:

20. september i år blev han idømt otte måneders ubetinget fængsel for 17 forhold, men i første omgang løsladt, da han ankede dommen. Men 21. oktober røg han ind igen for fem nye tilfælde af chikane og stenkast mod Dorte og hendes nye kæreste og idømt yderligere fem måneders ubetinget fængsel 30. november i år. Også den dom har han anket.

30. januar kører ankesagen i Vestre Landsret.

Eksmandens besættelse af Dorte påvirker hele familien, men deres fælles datter Anna på tre år er det største offer.

Vendepunktet for Dorte kom, da eksmanden, ifølge Dorte, under sit samvær med datteren gik rundt på stisystemet omkring Dortes hus i 40 minutter i isnende frost og kulde.

- Min datter går og græder med en sut i munden. Da hun kom hjem, havde hun forfrysninger rundt om munden på grund af udåndingsdampene. Huden var fuldstændig ødelagt, og hun kunne næsten ikke spise, fortæller Dorte med gråd i stemmen.

Selvom hun havde lyst, turde hun ikke hente hende, fordi politiet og statsforvaltningen havde sagt, at hun skulle give ham en chance til. Det sluttede dog efter den oplevelse, hvilket hun også fik opbakning til fra myndighederne.

Pigens børnehave har også observeret, at den lille pige har problemer.

Annonce:

- Hun har nemt til gråd. Hun søger ind på sofaen med sin dyne og sin sut. Hun fik spisevægring og rev hår af sig selv. Og når hun tegnede, var alt mørkt. Kom der noget grønt, blev det malet over. Nu har hun ikke set ham i tre måneder, og hun er begyndt at ville have nærværskontakt igen. Og nu kan hun godt finde på at tegne med gult igen, fortæller Dorte.

Filmer alt
Dorte Broberg har hele tiden sørget for at dokumentere alle eksmandens overgreb, blandt andet ved at filme med sin iPhone, når han opsøgte dem. Det har været en god hjælp, når hun gik til myndighederne.

Og eksmanden har nu fået forbud mod at opsøge både hende, Anna og Dortes fire andre børn.

Dorte Broberg har besluttet sig for at flytte fra sit hus, som ligger tæt på eksmandens forældre. Det nye hus er ikke omgivet af stisystemer, hvor han kan kredse rundt, og vejen går kun op til deres hus. Det vil også gøre det nemmere at samle flere beviser, hvis han fortsætter med at overtræde sit tilhold.

Men hun tør endnu ikke tro på, at stalkingen er et afsluttet kapitel i hendes liv. Hun håber bare, at eksmanden kan få en behandlingsdom.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dortes eks-mand, da han sidder fængslet.

Annonce:

TV3 søger lige nu medvirkende til dokumentarprogrammet 'FORFULGT' om stalking, som har premiere til foråret. Så hvis du bliver udsat for chikane, forfølgelse eller stalking, er TV3 meget interesseret i at høre fra dig. Programmet vil skabe synlighed og anerkendelse af problemet i Danmark. Alle henvendelser bliver behandlet diskret og seriøst.

Kontakt ekstrabladet.dk, så formidler vi kontakten videre til TV3: Mail til linette@eb.dk, så sender vi din besked videre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: