Annonce:
Annonce:

44 dræbt i Danmark i 2011

Antallet af drabssager var nogenlunde det samme i 2011 som i 2010. Kun i én sag er ingen anholdt

Annonce:
Følg Krimi

Politiet måtte i 2011 efterforske i alt 44 sager om drab. Det viser en opgørelse, som Ritzau har foretaget den 27. december.

Dermed adskiller året sig ikke afgørende fra de to foregående år, da 2010 bød på 43 drabssager og 2009 på 49.

Kun i en enkelt af sagerne har politiet endnu ikke anholdt nogen.

Den 1. december fandt en 12-årig pige liget af et nyfødt barn flydende i Søndersø ved Viborg. Trods massiv medieomtale, er det ikke lykkedes politiet at finde frem til moren, der er en nærliggende mistænkt i sagen.

Hvert år byder på tragedier, hvor en person slår sine børn, ægtefælle eller tidligere ægtefælle ihjel og bagefter begår selvmord. 2011 er ingen undtagelse, og fem af drabssagerne endte med, at gerningsmanden tog sit eget liv.

Årets mest opsigtvækkende drab skete den 13. april i Odense.

Annonce:

Her var ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen ude på deres sædvanlige aftentur i Tusindårsskoven ved Odense, da de klokken 19.45 brutalt blev mejet ned i en byge af skud fra en maskinpistol.

Det viste sig, at gerningsmanden var gået rundt om ægteparret, mens han skød løs med maskinpistolen, og der var ikke umiddelbart et motiv til det brutale dobbeltdrab.

Gerningsmanden tog blandt andet parrets nøgler og kamera med sig, og en teori er, at den fotoivrige Bjarne Johansen fotograferede gerningsmanden, mens han prøveskød maskinpistolen.

Efter en måneds tid fik politiet tilsyneladende hul på sagen og anholdt en nu 38-årig mand, men man er endnu ikke kommet nærmere et motiv.

- Vi kender stadig ikke motivet, for han har ikke villet tale med os, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der ikke vil komme nærmere ind på, om man har fundet en forbindelse mellem det dræbte par og den formodede gerningsmand.

Den 16. april indleder Retten i Odense sagen mod den 38-årige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Røveri, narko og drabforsøg

Annonce:
Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: