Annonce:
Annonce:

Rockere begår skattesvindel for millioner

Danske rockere kaster sig i stigende grad over omfattende økonomisk kriminalitet for store millionbeløb

Annonce:
Følg Krimi

I disse måneder vokser en ny form for organiseret kriminalitet så markant, at ledende politifolk taler om et stort samfundsproblem, der i værste fald kan koste milliarder af kroner.

De såkaldte kædesvigsager, hvor staten bliver snydt for moms og skatteindtægter, og hvor danske rockere er involveret i et større antal efterforskninger, er over efteråret steget fra 90 sager til 162, der er indberettet til Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet, SØK.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Der er et meget stort kriminalitetsproblem, der opfylder ni ud af 11 punkter, der definerer organiseret kriminalitet. I de sager, vi foreløbig har, er der tale om beløb på 226 millioner kroner.

- I flere af sagerne ser vi rockere, og antallet af rockere involveret i sagerne kan sagtens stige, siger vicestatsadvokat Per Fiig, SØK, der er leder af Hvidvasksekretariatet, der modtager indberetninger om mulig svindel fra blandt andet bankerne.

Politiinspektør Magnus Andresen, der er chef for politiets særlige bandeenhed på Sjælland, Task Force Øst, forventer, at danske rockere i stigende grad vil kaste sig over den økonomiske kriminalitet fremover.

Netop den type af kriminalitet er ofte forbundet med mindre risiko for at blive taget end for eksempel narkokriminalitet, som rockere gennem mange år har været indblandet i, og ofte er straffene også mindre.

- Derfor er jeg ret sikker på, at rockerne vil forsøge at tjene stort på denne form for økonomisk kriminalitet i fremtiden.

- Det er en voldsomt indbringende forretning, og det er bekymrende, fordi det er så hamrende samfundsskadeligt, når den organiserede kriminalitet bliver blandet sammen med samfundsøkonomien, siger Magnus Andresen til Jyllands-Posten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: